KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Budapest Építészeti Nívódíja 2018

Új értékek teremtése – a hagyományos értékek megőrzése

Az építészet, az épített környezet egyre gyakrabban kerül az érdeklődés homlokterébe. Budapest arculatát a házak, az utcák, a terek, a növények és a benne élő emberek rajzolják meg. Az a térbeli világ, ami az építészek munkája következtében alakul ki, ősidők óta meghatározza mindennapjainkat. E munka lényege nem csupán az előállított tervekben van, hanem magában az építésben, az építészeti vízió formába öntésében.

Bővebben…Észak-pesti Centrumkórház

» Tervpályázatok » Nemzetközi tervpályázatok

Észak-pesti Centrumkórház építész tervpályázati terveinek létrehozása, mely illeszkedik az EgészségesBudapest Program által kijelölt, Budapest egészségügyi infrastruktúrájának megújítását célzó programba.

Bővebben…


Dél-budai Centrumkórház

» Tervpályázatok » Nemzetközi tervpályázatok

A tervezendő kórház egyes funkcionális egységeit építészeti és orvosszakmai szempontból is optimálisan kellmegalkotni. Törekedni kell a betegközpontú, barátságos, a gyógyulást elősegítő, kellemes környezet megalkotására.

Bővebben…


Dél-pesti Centrumkórház

» Tervpályázatok » Nemzetközi tervpályázatok

A tervezendő kórház egyes funkcionális egységeit építészeti és orvos-szakmai szempontból is optimálisan kellmegalkotni. Törekedni kell betegközpontú, barátságos, a gyógyulást elősegítő kellemes környezet megalkotására. Az épületet a gyógyászati módszerek és technikai fejlődés szem előtt tartásával olyan struktúrában kell létrehozni,hogy az komolyabb beavatkozás nélkül, dinamikusan tudjon reagálni a változó igényekre.
 

Bővebben…


Változott a Kamarai törvény - 2018. július

» Jogszabályok » Jog-Kötelesség-Szabály-Figyelem

A 2018. júliusától megváltozott jogszabályok listája  (a teljesség igénye nélkül):

Bővebben…


Zárójelentés a Nyíregyháza Állatpark Fejlesztése Keretében

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

TERVPÁLYÁZATI ZÁRÓJELENTÉS

I. A tervpályázat előzménye és tételes eredménye

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt, titkos építészeti tervpályázatot írt ki a „Nyíregyháza Állatpark Fejlesztése Keretében Jégkorszak Interaktív Állatbemutató” tervezésére. A tervpályázati felhívás az Európai Unio TED oldalán 2018/S 074-165257. számon jelent meg. A tervpályázatra a kiírás szerinti feladási határidőre, 2018. június 18. (hétfő) 16:00 óra, tizenkét pályamű érkezett. A Bíráló Bizottság (BB) a pályaműveket megvizsgálta és azokat formai szempontból bírálatra alkalmasnak találta. A terveket a tervpályázati kiírásban megfogalmazott bírálati kategóriák alapján az alábbi átfogó szempontrendszer szerint értékelte:

1. Környezetrendezés és építészet (bírálati érték 60%)

2. Megvalósíthatóság (bírálati érték 30%)

3. Közlekedés (bírálati érték 10%)

Bővebben…


ACE felmérés kitöltésre felhívás

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Felhívások

Kedves Kollégák,
Kérjük minél többen kitölteni az ACE kérdőívet, mert eddig sajnálatosan kevés válasz érkezett!

Az Európai Építészek Tanácsa ( ACE) 2018-ban ismét kérdőívet állított össze az európai építész szakma jelenlegi állapotának felmérésére. Az előző felmérés 2016-ban készült.

Bővebben…