KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Készíts magadnak betonrobotot! - ingyenes gyerekprogram

Betonból önthetnek saját robotfigurát a gyerekek április 25-én délután és 27-én délelőtt az idei BETON workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényén. A program célja, hogy a kurzuson résztvevő egyetemistákon kívül a legkisebbek is a gyakorlatban, játékos formában próbálhassák ki, mi mindenre lehet felhasználni a betont.

A Szövetség’39 Művészeti Bázis szervezésében negyedszer indult el a BETON kurzus és workshop, amelyre idén öt felsőoktatási intézmény mintegy száz diákja jelentkezett, elsősorban építész, forma- és terméktervező, valamint szobrászhallgatók. A fiatalok ebben a félévben először elméletben, majd gyakorlatban ismerkednek a betonnal, amely a közhiedelemmel ellentétben könnyen kezelhető anyag, és számos, a hagyományostól eltérő felhasználási módja van. A BETON kurzus résztvevői idén ékszereket, bútorokat és köztéri beavatkozásokat készítenek a műhelyben, alkotásaikat pedig májusban mutatják be a nagyközönségnek.
A BETON kurzus és workhop alatt a szakmai programokon túl – immár hagyományosan - az érdeklődőknek, családoknak is szerveznek ingyenes eseményeket. A tavalyi betonkacsaöntő foglalkozás népszerűsége bebizonyította, hogy érdemes a következő generációra is figyelni, és az egyetemistákon kívül a gyerekeknek is lehetőséget adni arra, hogy aktív, élménydús módon találkozzanak a betonnal.
Idén április 25-én (péntek) 17-19 óra, valamint április 27-én (vasárnap) 10-12 óra között a VALYO Műhelyben, az Igor Metropol épületében (XI. Sztregova u. 1.) tartják a foglalkozásokat. A gyerekek bemutatót kapnak arról, hogy mire lehet felhasználni a betont, és milyen felületi hatásokat lehet elérni a manipulálásával. A foglalkozás gyakorlati részében pedig lehetőségük lesz betont tapogatni, keverni és mozgatható robotfigurákat kiönteni, összeállítani, díszíteni. A cél, hogy a legkisebbek sokoldalú, hasznos és barátságos anyagként tekintsenek erre a hagyományosan ridegnek tartott matériára, a betonra. A programot Mészáros Zsuzska építész és rajztanár (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium), a DesignPed program vezetője irányítja, akinek a BME építész és terméktervező hallgatói segítenek. A foglalkozás idején párhuzamosan folyik a helyszínen a „nagyok”, vagyis a 4. BETON workshop résztvevőinek munkája, így a vendégek betekintést nyerhetnek projektek alakulásába is.

4. BETON kurzus és workshop: Betonrobot – gyerekfoglalkozás


Időpont: 2014. április 25. (péntek) 17-19-ig és április 27. (vasárnap) 10-12-ig
Helyszín: VALYO Műhely (Igor Metropol épülete), Budapest, XI. Sztregova u. 1.
Résztvevők: 6-11 és 12-18 éves korosztály számára, alkalmanként kb. 20 résztvevővel.
A foglalkozás hossza kb. 2 óra
A betonöntés technikai korlátai miatt a gyerekek az elkészült munkáikat a foglalkozás után két nappal tudják elvinni a műhelyből.
A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni e-mailben lehet:
designpedagogia@gmail.com

Részletek:
www.facebook.com/betonworkshop
http://betonworkshop.blogspot.hu/
www.designped.com/
www.facebook.com/designped

Támogatók:
MC-Bauchemie Kft., Holcim Kft., Molnár Beton Kft., Bosch, Fischer Hungária Mapei Kft., Avers Kft., Építőkémia Magyarország Kft., Nexus-Terv Mérnöki Menedzser Iroda Kft., Sika Hungária Kft., Magyar Doka Zsalutechnika Kft., Bútorg Kft., Lapp-fa Kft., Dósafa Bútor Kft., JAF Holz Ungarn Kft., Austrotherm Kft., Szilor Kft., MES Kft., MKI Plexi, Keimfarben, Kooperoo.co, Építéstechnika Kft., MÜKISZOLG Ltd./Reokorr, Domoterc Kft., Rath Hungária, Budapest Kerámia, Színmix Dekor, Rimi Monitoring Kft., Rögtön Jövök! Projekt Galéria, Igor Metropol Nonprofit Kulturális Egyesület, Pasta Manufaktura


Bővebb információ:
Tölgyi Kriszta
sajtóreferens
30/9 159 002
tolgyikriszta@gmail.com



A mellékelt fotók forrása: Szövetség’39

 


Létrehozás időpontja: 2014-04-23 12:32:23
Utolsó módosítás időpontja: 2014-05-07 11:12:00

Megtekintések száma: 14604
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41897