KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

CSÜTI XVIII. - 2014. november 27

A Csütörtöki Iskola következő vendége:
2014. november 27-én, csütörtökön, 17.00 órakora MÉSZ székházban (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2)

Dr. Kampis György tudományfilozófus, elméleti biológus és evolúciókutató

MINDÖRÖKKÉ EVOLUCIÓ

Az evolúció elmélete alapjaiban változtatta meg az emberi gondolkodást, és a legkülönbözőbb szakterületek tudósai, kutatói alkalmazták vagy szálltak vele vitába.

"Az evolúció és az ősrobbanás elméletei valósak, és Isten nem egy „varázsló varázspálcával” – jelentette ki Ferenc pápa a Pápai Tudományos Akadémián. A szakértők szerint ezzel vége az áltudományos kreacionizmusnak és az intelligens tervezésnek, amelyeket még elődje, XVI. Benedek is támogatott. A pápa szerint egyik tudományos elmélet sem inkompatibilis a teremtő létezésével, szerinte sokkal inkább igénylik azt. „Amikor a teremtésről olvasunk a Teremtés könyvében, azt képzelhetjük, hogy Isten egy varázsló varázspálcával, aki képes bármit megtenni. De ez nem így van” – mondta.

Az ősrobbanás, amelyről ma úgy gondoljuk, hogy a világ eredetét magyarázza, nem áll szemben az isteni teremtő beavatkozásával, inkább igényli azt” – fogalmazott Ferenc pápa. Az evolúcióról ugyanezt mondta: valami kellett, ami később fejlődhetett. " (Index)

Minderről bővebben a Csütörtöki Iskola soron következő programján hallhatunk. Minden kedves ismerősünket és régi barátunkat szeretettel vár a szervezők nevében:

Krizsán András DLA építész kurátor


Létrehozás időpontja: 2014-11-25 18:09:56
Utolsó módosítás időpontja: 2014-11-25 18:09:56
Cimkék: csütörtöki iskola;
Megtekintések száma: 10703
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42446