KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Heves Megyei Építész Kamara - „KULTURÁLT KÖRNYEZETÉRT” nívódíj 2015

A Heves Megyei Építész Kamara által alapított „KULTURÁLT KÖRNYEZETÉRT” nívódíjakat a 2015. november 21-én, szombaton adták át a hatvani Grassalkovich-kastélyban, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum dísztermében.

A HEVES MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA a KULTURÁLT KÖRNYEZETÉRT nívódíjat 2009-ben alapította. A nívódíj alapításának célja a Heves Megyében megvalósult színvonalas építészeti alkotások elismerése. A díj a megye környezetének építése, alakítása, értékmegőrzése érdekében kifejtett kimagasló egyedi alkotó tevékenység elismeréséül adható. A díj kivételesen az előzőekben meghatározott célok megvalósítását szolgáló, kimagasló kollektív tevékenység elismeréséül is adományozható. Díjazott az lehet, aki az épített és/vagy természetes környezet alakításában kimagasló egyedi teljesítményt nyújtott.

A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum számára rendkívül nagy megtiszteltetés az esemény, hiszen a „Kulturált Környezetért” nívódíjat 2015-ben a Grassalkovich-kastély felújítása és kapcsolódó létesítményei tervezésében közreműködő az építészek kapták. A díjakat Báthory Csaba, a Heves Megyei Építész Kamara elnöke adta át Albert Tamás építészmérnöknek, Kiss-Gál Gergely építésztervező művésznek, Kissné Járomi Irén és Kiss Gyula építészmérnököknek, Szabadics Anita táj- és kertépítészmérnöknek és Wittinger Zoltán építészmérnöknek.

A Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum nevében Kirchkeszner Ágnes stratégiai igazgató a látogatói vendégkönyv méltató bejegyzéseit idézve köszöntötte az építészeket, majd egy különleges meglepetés-produkció zárta az összejövetelt. Az egri Family Singers Énekegyüttest, a nemzetközi komolyzenei életben egyedülállóan, egyetlen család tagjai alkotják: két nővér, gyermekeik és az egyik családbeli apa, aki maga is építész és a Heves Megyei Építész Kamara tagja.

 

AZ ELMÚLT ÉVEK DÍJAZOTTJAI:

  • 2009 Orczy-kastély és –kert felújítása: Kelemen Tamásné, Eperjesi László, Kurta Zsolt
  • 2010 Szent Anna kápolna felújítása, Bélapátfalva: Csuhány Béla
  • 2011 Gyöngyösi Főiskola: Dely György, Gráf Ottó, Thoma Emőke, Országh László, Hegedűs Péter, Magda Sándor, Taralik Jenő
  • 2012 Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium Tornaterme, Eger: Cséfalvay Gyula
  • 2013 Agria TISZK, Eger: Jacsó Tibor, Janik László
  • 2014 Valide Sultana, Eger: Komáromi Tas


Létrehozás időpontja: 2015-11-27 14:51:02
Utolsó módosítás időpontja: 2015-11-27 14:59:27
Beküldő: Mikó Edit
Megtekintések száma: 15331
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43175