KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

1093 Budapest, Lónyay utca 38. sz. (Hrsz.:36959)

Tisztelt Építész Kollégák!

A Budapest, Lónyay utca 38. sz. (Hrsz.:36959) alatt megvalósítandó 3*-os szálloda engedélyezési és kiviteli terveit cégünk, a Mérték Építészeti Stúdió Kft. készítette 2009-2010 folyamán. Az építtető a jogerős építési engedély alapján az építkezést megkezdte, azonban a munka az alépítményi munkák során leállt.
2015-ben Ivan Holler, az IH Beteiligungen Verwaltung GmbH (1190 Austria, Wien, Radelmayer Gasse 1/6/30 ) képviselőjeként jelentkezett cégünknél azzal, hogy az eredeti tervben szereplő szálloda, 4*-os hotellé történő átalakításának lehetőségeit bemutató vázlattervet készítsünk.

Ivan Holler 2015.május 20-án ajánlatunk alapján megrendelte a vázlatterveket, és a jogszabályi háttér vizsgálatát. A megrendelésnek megfelelően a munkát elvégeztük, és 2015. június 15-én átadtuk a megrendelő részére, aki azonban sem az általunk készített szerződés-tervezet aláírására, sem az általa elfogadott tervezési díj kifizetésére nem volt hajlandó többszöri írásbeli felszólítás ellenére sem. A megrendelő a kapott terveket felhasználta, továbbította szálloda-partnerei számára, akiknek a tervekkel kapcsolatos kérdéseit több körben megválaszoltuk. Ivan Holler halogató magatartásként először külföldi szabadságára, majd betegségére hivatkozott, végül 2015. decemberében a díjat eltúlzottnak minősítette, és a tervezési díj kifizetését azzal az indokkal utasította el, hogy a megbízói a szállodát nem tudják megvalósítani.
Cégünk álláspontja szerint Ivan Holler az általunk készített terveket jogtalanul, a megállapodott tervezési díj megfizetése nélkül használta fel.
Cégünk természetesen megteszi a szükséges jogi lépéseket a tervezési díj behajtása érdekében, azonban ezúton is felhívjuk a Tisztelt Kollégák figyelmét, hogy az Ivan Holler úrral, illetve cégével való üzleti kapcsolatok esetleges felvételénél, illetve részükre tervezési munkák elvégzésénél vegyék figyelembe cégünk fenti kellemetlen tapasztalatait.

Köszönettel,
Tákos Tamás
okl. építészmérnök
ügyvezető
Mérték Építészeti Stúdió Kft.

Budapest, 2016. február 16.

 


A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2016-02-16 12:20:32
Utolsó módosítás időpontja: 2016-02-16 12:24:50
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 13964
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43309