KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tudunk újat mondani a homlokzatokról!

Homlokzati hőszigetelés, homlokzat és aljzatképzés, régi épületek, műemlékek felújítása, színdinamika. Ezekben a témákban kaphatnak aktuális és hasznos információt a három alkalmas szakmai továbbképzésre Dorogra érkező szakemberek.

A kivitelezésben gyakran elkövetett hibák és a kifejezetten a 2020. utánra várható, a témában döntő változások áttekintése, valamint gyárlátogatás teszik a napok programját teljessé.

A három továbbképzési nap a homlokzatképzés, homlokzati hőszigetelés, színdinamika témakörében különálló, önállóan is értékes, egymásra nem épülő témát dolgoz fel a CPR illetve a 2020 után a területet érintő, életbelépő és szigorodó szabályok figyelembevételével.

A szakmai napok építészek, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, a kivitelezés területén dolgozó szakemberek számára egyaránt tartogatnak hasznos információkat. A továbbképzések a Baumit új, festői környezetben található, látványos oktatótermében kerülnek megrendezésre, a programot pedig a Baumit gyárában tett látogatás teszi teljessé.

Tervezéstől a kivitelezési hibákig

A képzés során szó lesz a homlokzati hőszigetelés az épület energiamérlegében elfoglalt szerepről, a homlokzat- és aljzatképzés kérdéseiről a mai jogszabályi környezetben, illetve a közeledő, 2020. után várható előírások tükrében.

A témák között szereplő páratechnikai, rendszerszemléleti, rögzítési kérdések mellett kiemelt hangsúlyt kap a tűzvédelem, a belső oldali hőszigetelés kérdése, az öntisztuló vakolatok és a különleges burkolatok kialakításának szabályai, előnyei és hatásai.

A harmadik továbbképzési nap fókuszába bármilyen funkciójú épület – kiemelten a műemlékek – homlokzat felújítási kérdései, azok jelenlegi és jövőbeli szabályok szerint megoldandó problémái állnak.

A programban kiemelt hangsúlyt kapnak az elöregedő vagy nedvesség elleni szigetelés nélkül készült, így nedvesedő- és sóval terhelt falazatok kezelésének kérdései, ill. műemléki épületek speciális homlokzati felújításának műszaki megoldásai.

Emellett alaposan áttekintjük a színdinamika és színtervezés alapelveit, rétegrendjeit, valamint szó lesz a hidegburkolatok kialakításához használt anyagokról és a burkolat felújításokról is.

A résztvevők az egyes járatos szerkezetek CPR szerint kialakításához is kellő támponttal távozhatnak. A képzést a kivitelezésben leggyakrabban előforduló hibák és azok elkerülésére, mind a tervezők mind a gyakorlati szakemberek számára kínált lehetőségek teszik teljessé.

2016-ra már az összes hely foglalt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel mindhárom témakörben megnyílt a várólista 2017-re. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött! A helyek száma korlátozott, a jelentkezést annak érkezési sorrendjében fogadják el a szervezők.

Jelentkezni lehet várólistára egy-egy napra vagy akár mind a három szakmai napra: http://buildmarketing.hu/homlokzat_felujitas_2016.html

A három továbbképzési nap témakörei

Első továbbképzési nap - előjelentkezés 2017-re a várólistán

Téma: Felkészülés a 2020. utáni előírásokra: homlokzati hőszigetelés, tervezési és kivitelezési kérdések

MÉK:1 pont (2016/139)

Második továbbképzési nap - előjelentkezés 2017-re a várólistán

Téma: Homlokzatképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, aljzatképzés - Felkészülés a 2020. utáni előírásokra

MÉK:1 pont (2016/140)

Harmadik továbbképzési nap - előjelentkezés 2017-re a várólistán

Téma: Homlokzat felújítások, műemléki felújítások, színdinamika – Felkészülés a 2020. utáni előírásokra

MÉK:1 pont (2016/141)

Az előadásokat Kékesy Péter, okl. építészmérnök, a Baumit Kft. alkalmazástechnikai vezetője tartja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Létrehozás időpontja: 2016-08-26 10:22:14
Utolsó módosítás időpontja: 2016-10-14 13:30:40
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 14726
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43638