KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Kingspan alumínium kiegészítők szendvicspanelekhez

A Kingspan piacvezető vállalatként a hőszigetelt szendvicspanelek piacán, az általa kínált magas minőségű és kiváló hőszigetelő és tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkező termékei mellé sokféle kiegészítőt kínál. Ezek a kiegészítők a panelekkel egy komplett rendszert képeznek, melyek együttesen képesek biztonságosan teljesíteni a funkcionális és esztétikai elvárásokat.

A Kingspan alumínium kiegészítői ott tehetnek jó szolgálatot, ahol bizonyos műszaki megoldásokat csak ezzel az anyaggal lehet szakszerűen megoldani, vagy nagyon magas szintűek az esztétikai követelmények. Az alumíniummal készülő kiegészítő elemek az anyag nagyfokú alakíthatóságát, illetve attraktív megjelenését részesítik előnyben.

Alumínium lizénatakarók
Ezek az elemek karcsú és egyenletes megjelenésükkel markánsan kiemelik, vagy elrejtik a homlokzati illesztéseket, köszönhetően a síkba illesztett, vagy a süllyesztett kivitelnek. Az elemek natúr, vagy pórszórt felülete magas minőségű és tartós megjelenést biztosít. Az extrudált szerkezetnek köszönhetően a profilok merevebbek, mint az élhajlított acél változat, így karcsúbb és keskenyebb elemek készíthetők, melyek kevésbé bontják meg az épület felületét. Köszönhetően a markáns éleknek a profilok és a panel közötti határ élesebben elválik egymástól. Igény szerint más takaróprofilok (lábazat, sarkok, ablakszegélyek, stb.) is kérhetők alumíniumból.

Alumínium dekorációs profilok
A hőszigetelt szendvicspanelek alapvető tulajdonsága, hogy önhordóak, ezért a felületükre csak speciális esetekben, egyedi módon lehetséges bármilyen dekorációs céllal rendelkező elemet elhelyezni. A Kingspan által kínált profilok a kis súlyuknak köszönhetően nem befolyásolják a panelek állékonyságát, egyszerűen felszerelhetők, kialakításuk rejtett rögzítéssel történik, ezért megjelenésük esztétikus. Többféle kialakítással  szögletes, köríves, parabolikus kaphatók.

Íves tetőszegélyek
Az angolszász nyelvterületen csak „Bullnose”-nak hívott tetőszegély elemek lágyabbá teszik az épület tető-fal csatlakozásainak sarkos éleit és növelik az épület esztétikai megjelenését. Az alumínium könnyű formálhatóságát felhasználva, dekoratív íves elemek készíthetők, különböző formában és méretben. A Kingspan többféle megoldást biztosít az építészeti és beruházói igények kielégítésére, a kisebb, egyben meghajlított szegélyelemektől a több elemből álló, robosztusabb szerkezetekig.

Bevilágítók kupolák/tető áttörések lábazati megoldásai
A szellőzőcső kivezetések, vagy bevilágító kupolák és a tetőpanelek kapcsolata mindig kényes része az épületnek, hiszen a csatlakozás mentén nehéz, illetve körülményes megfelelően tartós vízzáró és esztétikus kialakítást alkalmazni. A Kingspan alumínium lábazati elemei gyári megoldást nyújtanak a rendszer azonos illesztésre, hiszen az alumíniumból készült bordázott felület pontosan követi a tetőpanel vonalait, és ott, ahol a bordák közül kell kivezetni az esővizet, sík felülettel csatlakoznak a lábazati részhez. A trapézlemez szoknyába integrált lábazati elem pedig 100%-os zárást biztosít víz és párabehatolás ellen. A lábazat választható módon kérhető önálló elemként, de a tetőkivezetés vagy kupola elhelyezés legelegánsabb módja a hőszigetelt tetőpanelbe integrált változat, ahol az elem alul-felül gyári visszavágásokkal csatlakozik a „normál” panelekhez, ami nagyban megkönnyíti és felgyorsítja a beépítést. A lábazati elemek többféle méretű és alakú (négyszögletes, kör) nyílással kérhető, illetve a kupolák gyári integrációja is megoldott.

Sunizer A napfény ingyen van, tartja a mondás.
Ezt a fényt leghatékonyabb módon a tetőn keresztül lehet az épület belsejébe juttatni. A hagyományos bevilágítók egyszerűen, nagy felületen juttatják be az épületbe a napfényt, annak egyéb, esetenként káros tulajdonságaival együtt. Olyan terekben, ahol a napfény UV és infra tartománya káros hatású lehet, vagy nem lehetséges a hagyományos bevilágítók elhelyezése, jöhetnek szóba a fénycsatornák. A Kingspan Sunizer típusú fénycsatornái a napfényt prizmák segítségével összegyűjtve juttatják el az épület belsejébe, helyettesítve, vagy kiegészítve a világítást. A belső oldali kivezetések esztétikus borítással is elláthatók, így akár irodaépületeken is alkalmazhatók. A Sunizer elemeket többféle átmérővel, Kingspan tetőpanelekbe integrálva forgalmazzuk


Létrehozás időpontja: 2016-09-28 15:03:23
Utolsó módosítás időpontja: 2016-09-28 15:03:23
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 13585
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43708