KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Hangszigetelés és hangelnyelés gipszkartonnal

Legyen szó kulturális vagy zenei központról, hotelről, kórházról vagy sportközpontról, a Siniat cég szárazépítési rendszerei mindenhová kínálnak megfelelő műszaki megoldást.

Színháztermek, koncert helyiségek, előadótermek és akár mozik esetében is fontos, hogy a választott szerkezet a legmagasabb akusztikai követelményeknek is eleget tegyen: a megfelelő akusztikus környezetet a hangelnyelés és a hangvisszaverődés együttes hatása jellemzi.

A Siniat széles választékából a NIDA SONIC termékcsalád tagjait kifejezetten akusztikai feladatok megoldására fejlesztették ki, amelyek többrétegű szerkezetükkel megfelelnek a legkülönbözőbb hangszigetelési követelményeknek.A két gipszkarton lapból vagy eltérő típusú rétegekből álló szerkezet esetén (pl. gipszkarton és tömör szerkezeti elemek) a közöttük kialakuló teret rugalmas szigetelő anyaggal töltik ki. Ezekkel a szárazépítési rendszerekkel olyan hangszigetelési paraméterek érhetőek el, ami például egy téglafal esetén csak a falvastagság növelésével megvalósítható. Gipszkarton rendszer esetén viszont ez kivitelezhető a lapok vastagságának,valamint a megfelelő fémprofilok és a kitöltőanyag (ásvány- vagy üveggyapot) kiválasztásával. A Siniat erre a célra fejlesztett, magas hangszigetelési igényeknek megfelelő gipszkarton lapjai és a perforált lapjai nemcsak a funkciónak, de a magas szintű esztétikai igényeknek is messzemenőkig megfelelnek.

A NIDA SONIC lapok hangelnyelési karakterisztikája egyezik az emberi hang intenzitásának frekvenciájával. Ezzel magyarázható, hogy a lapok ideálisan tompítják az emberi hangok által keltett zajt és csökkentik a hangvisszaverődést. A Siniatcég akusztikai igényekre fejlesztett lapjaiból készült burkolatok hangelnyelési szintjei a lapok fajtájától (melyek különböző hangelnyelési együtthatóval rendelkeznek), az alkalmazott kőzetgyapot burkolat vastagságától és a felfüggesztés magasságától függően változhatnak. Az esztétikai igényeknek is megfelelnek ezek az anyagok, mert a NIDA SONIC lapok perforálása a felhasználó igényének, és a helyiség akusztikai követelményei szerint változtathatóak.A perforáció tetszőleges geometriai mintázatba rendezhető és lehet akár szabályos kör alakú, akár változó nagyságú kör, rés alakú, négyzet formájú. A mintázat változatos, a lapok festhetőek és a lapok kétszínű textil fedőrétege eredeti vizuális effektusok elérését teszik lehetővé.

Gipszkarton a szállodában, több funkcióban
Számos példa mutatja, hogy a szokványos szárazépítési feladatokon túl, többre is lehet használni a Siniat gipszkarton termékeit. Sopot város központjában, a híres móló mellett készült el egy 189 szobás és több mint 4000 négyzetméteren fekvő konferencia- és wellness részleggel rendelkező szálloda, a Sheraton Hotel Sopot, Conference Center &Spa. Itt nemcsak a szokványos helyeken (pl. mennyezetnél) használtak Siniat gipszkartont, hanem olyan egyáltalán nem szokásos felületeken is, mint a konferencia- és báltermek hangelnyelő födémje (NIDA Sonic), awellness részleg (NIDA HYDRO), illetve az íves felületek kialakítása során is a Siniat gipszkarton lapjait építették be (NIDA FLEXI). Nemcsak Lengyelországban, de Európa számos országában, így Magyarországon is komoly elvárásokat támasztó projektekben alkalmazták a többek között a Siniat NIDA SONIC rendszerét.
Maga a NIDA SONIC termékcsalád széles választékot jelent falak és mennyezetek burkolására alkalmas perforált gipszlapokból. A kiemelt akusztikai feladatokat ellátó lapok nem különböznek a normál gipszkarton lapoktól: szerkezetük gipsz magból és ragasztott karton burkolatból épül fel, ám azokat a lap teljes vastagságában perforációkkal látták el, és a szokásostól eltérően, a hátoldalon speciális akusztikus textília található fehér vagy fekete színben.

Esztétikus szabályosság az Etex csoporttól
Más belsőépítészeti elemmel is kiválóan társíthatóak a NIDA SONIC lapokból készített fal- és mennyezetburkolatok, csak a fantázia szab határt a tervezésben és a megvalósításban. Az akusztikus elemek és a hagyományos gipszkarton burkolatok jól illeszthetőek és látványos felületek hozhatóak létre ezzel a kettősséggel. A NIDA SONIC nemcsak szép, de praktikus is, mert szerelése szinte azonos a hagyományos gipszkarton lapokéval, így gazdaságosan használható és egyszerűen a szokásos módon beépíthető. A szabványos szerelési elemek(profil, szerelvények, vakoló anyag tömege) a rendszer magas fokú alkalmazhatóságát teszik lehetővé: az MSZ-EN 14190 sz. szabvány követelményeinek is megfelelnek.
Új a márkankév, de régi a termék. A belga Etex csoport új szereplő ugyan a szárazépítési területén, de mivel aLafarge Csoport európai és dél-amerikai gipsz üzletágának felvásárlásával került ebbe a pozícióba, ezért a Siniat termékek minősége ismert és elismert. Széles a termékválaszték, amely minden általános szárazépítési igényt kiszolgál (gipszkartontól a fémprofilig, a fali- és mennyezeti tartozékoktól a ragasztó- és glettelő-gipszekig), éppen ezért kedveltek nemcsak a magán építkezéseken, de nagy projekteken, mert az alap gipszkartontóla hanggátláson keresztül a vizes és röntegen sugárzásos helyiségekig, számot területre van a választékban termék.

További információ: http://www.siniat.hu.com/hu-hu/tudaskozpont/epitsen-velunk/gipszkarton-nida-sonic


Létrehozás időpontja: 2016-12-14 12:34:53
Utolsó módosítás időpontja: 2016-12-14 12:39:01
Cimkék: Siniat; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 14127
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43851