KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Jön a 9. Budapesti Építészeti Filmnapok!

Kedves Barátunk!

Újra kortárs építészet és design a filmvásznon 4 napon át a Toldi moziban!

A Kortárs Építészeti Központ immár 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi moziban március 2-5. között. A széles műfajú filmválogatás középpontjában a városhoz fűződő személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása áll. Az idei válogatás filmjei a városi konfliktusok kezelésének a megszokottól eltérő megoldásait is felvonultatják, olyan szemléletformáló, együttműködésre törekvő megközelítésekkel, melyek képesek túllépni a hagyományos frontvonalakon. Vállalkozó kedvű, önjelölt városfejlesztő-lakóktól meríthetünk inspirációt, épületek kelnek életre, és kiderül, hogy a sztárépítész is ember. A 35 filmből álló válogatást 8 tematikus blokkba osztva, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon lesznek láthatóak.

Kérem, segítse a fesztivál sikerét a hír közzétételével!

Képek a fesztivál filmjeiről és az esemény sajtóközleménye ezen a linken találhatóak.

Sajtóakkreditáció ennek az űrlapnak a segítségével lehetséges.
9. Budapesti Építészeti Filmnapok
Időpont: 2017. március 2-5.
Helyszín: 1054 Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1786677204986594/
Részletes program: http://filmnapok.kek.org.hu/

A 9. BUDAPESTI ÉPÍTÉSZETI FILMNAPOK KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEI

BÉF+ Koppenhágai álmok - vetítés és beszélgetés

Hangolódj velünk a 9. Budapesti Építészeti Filmnapok nyitófilmjére!
A március 2-án 19:00 órakor a Toldi moziban vetített Végtelen Boldogság c. film személyes hangvételű portré a Bjarke Ingels által tervezett grandiózus, Koppenhága külvárosában található 8 Ház épületről és lakóiról. A Kortárs Építészeti Központ és a Dán Királyság Nagykövetségének közös felvezető eseményén a közösségi együttlakásról beszélgetünk Zsargó Szilviával (MindSpace) és Tue Sand Larsennel (Aarhus Universitet, ELTE). A beszélgetés után a Koppenhágai álmok című filmet vetítjük. A kerekasztal nyelve angol. Facebook esemény.

ÉBREDJ ÉPÍTÉSSZEL: FRÉDÉRIC DRUOT ELŐADÁSA

2017. március 4. 11:00 KÉK (1111 Bartók Béla út 10-12.)

A 9. Budapesti Építészeti Filmnapokon vetített Finoman átalakított lakóház című filmhez kapcsolódóan Frédéric Druot lesz a vendégünk. Frédéric Druot Anne Lacaton és Jean Philippe Vassal irodájával közösen rehabilitálta a Párizs külvárosában található 'Alcatraz' néven is emlegetett hírhedt lakótömböt.  Az átalakítás folyamatát bemutató filmet az építész előadása helyezi kontextusba. Az előadás nyelve angol. Facebook esemény és további információk.


Létrehozás időpontja: 2017-02-09 11:26:30
Utolsó módosítás időpontja: 2017-02-09 11:35:17
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 10632
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43926