KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Knauf Insulation - Alulról hűlő födém szigetelése: CLT C1

Kedves Kollégák,

A termék egy lamellázott ásványgyapot tábla 200 x 1200 mm befoglaló méretekkel, különböző elérhető vastagságokkal. A táblák látszó oldala különleges bevonattal rendelkezik (C1) csatlakozásuk pedig fózolt élek mentén történik. Ez az illesztési mód elrejti a födém esetleges síkpontossági hibáit, egyenetlenségeit. A beépítés csak ragasztással történik, kiegészítő rögzítésre (pl. dűbelezés) nincs szükség. A fogadó felülettel szemben is csak az általános követelményeket támasztja CLT C1 kőzetgyapot. Legyen a födém stabil, mozgás és zsugorodásmentes, száraz és elválasztó rétegtől mentes. Felületelőkészítésre az esetleges portalanításon túl nincs szükség.

A Knauf Insulation többféle megoldást kínál a fűtetlen terek mennyezetének (alulról hűlő födémek) /> szigetelésére. Ezen különféle megoldások esetében egyformán alapvető és fontos szempont a tűzbiztonság,  a megfelelő hő és hangszigetelési teljesítmény. További fontos szempont a gazdaságosság,  az esztétikus megjelenés és a gyors egyszerű kivitelezhetőség is. A fentebb felsorolt követelményeknek  megfelelve mutatjuk be új termékünket: CLT C1.

A képeken látható garázsok mennyezet szigetelése egy debreceni társasház építkezésen készült.  A kivitelező cég szakemberei szerint végtelenül egyszerű, és szapora a beépítés. A mennyezetet kell  ásványgyapot ragasztóval ellátni (fogazott glettvas) és az így készült ragasztóágyba a lamellákat  felragasztani. A táblák azonnal készre ragadnak, sem alátámasztásra, sem hosszabb várakozási  időre sincs szükség.

Az anyag nagyon könnyen alakítható, szeletelhető, vágható, a gépészeti szerelvények kikerülése,  körbe szigetelése pontosan elvégezhető. Ha a táblákat egymáshoz képest eltolással rögzítjük, kifejezetten  esztétikus látszó felületet hozhatunk létre.

A gyakorlat szerint az átlagos felületű födém esetén a ragasztó igény 2-3 kg/m2, az elkészült felület  egy „tisztasági” festéssel (szórás) igény szerint tovább alakítható. A festés során arra kell csak ügyelni,  hogy a felület változatlanul porózus maradjon, a fokozott hangelnyelő képesség megőrzése  érdekében.

CLT C1 alkalmazásával teljesíthető elvárások: tűzbiztonság, hő és hangszigetelés, gazdaságosság, esztétikus megjelenés, gyors és a végletekig egyszerű kivitelezés.

 

KNAUF INSULATION Kft.
2058 Budaörs, Gyár u. 2. Pf. 115.
Ügyfélszolgálat:
Tel.: +36 23 889 844
Fax.: +36 23 889 845
info.hu@knaufinsulation.com
www.knaufinsulation.hu


Létrehozás időpontja: 2017-06-27 21:13:29
Utolsó módosítás időpontja: 2017-06-27 21:26:21
Cimkék: knauf, insulation, hőszigetelés, clt c1, fődém; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9736
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44162