KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Egyházi Ferenc Tibor nyilatkozata

Nyilatkozat

A PRO VIA ‘91 Mérnöki Kft. (1034 Budapest, Szomolnok u. 14. fsz. 1., cégjegyzékszám: 01-09-164058) alulírott ügyvezetője, Egyházi Ferenc Tibor kijelentem, hogy az ügyvezetésemmel működő Kft., mint a Nyugat-Dunántúli Régió Integrált Településfejlesztési Stratégia tervezési munkáira pályázó konzorciumot vezető társasága, a projekt teljesítése során megsértettük DR. CSIMA PÉTER okleveles táj- és kertépítészmérnök, településrendezési zöldfelület és tájrendezési vezető tervező személyiségi jogait.

Dr. Csima Péter nevét és szaktervezői jogosultságát olyan stratégiai tervezési munkák [Nyugat-Dunántúli Régió, Tét, Pannonhalma, Vasvár és Szentgotthárd települése (Projekt azonosító: NYDOP-6.2.1/K-13-2014-0002)] dokumentációjában tüntettük fel jogosulatlanul - a szaktervező tudta és hozzájárulása nélkül -, amely tervezési munkában dr. Csima Péter nem vett részt.

A valóságban a zöldfelületi és tájrendezési szakági munkarészeket Vasvár, Pannonhalma és Tét esetében más tervezők készítették, Szentgotthárd településhez nem készült ilyen munkarész.

A jogosulatlan tevékenységünk eredményeként sérültek dr. Csima Péter szaktervező névviseléséhez és a szakmai jó hírnevéhez fűződő szeméyiségi jogai, amelyek miatt dr. Csima Pétertől elnézést kérünk.

Egyben saját költségünkön intézkedünk aziránt, hogy a jelen nyilatkozatot a Magyar Építész Kamara weblapján nyilvánosságra hozza.

Kijelentjük, hogy a jövőben tiszteletben tartjuk dr. Csima Péter személyiségi jogait és tartózkodunk annak megsértésétől.

A jelen nyilatkozatot a dr. Csima Péter szaktervezővel peren kívül kötött egyezség keretében tettük.

Budapest, 2017. október 3.

Egyházi Ferenc Tibor
ügyvezető
PRO VIA'91 Mérnöki Kft.

Letölthető tartalom:

Eredeti nyilatkozat


A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2017-10-11 21:26:33
Utolsó módosítás időpontja: 2017-10-11 21:29:11
Beküldő: Rosivall Emese
Megtekintések száma: 11574
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44331