KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Nagylapos homlokzatburkolat családi házon elegánsan

Távolról homogén, de közelről mégis kicsit strukturált, nagyvonalú felületek, letisztult formák, időtálló minőség és látvány. Az elmúlt években az építészek a szálcement alapanyagú nagylapos homlokzatburkolatokat számos látványos középület külső és belső felületképzőjévé választották ezen jellemzők alapján. Mindezek a tulajdonságok mennyire teszik alkalmassá az EQUITONE lapokat családi házakon való alkalmazásra? Mutatjuk néhány remek példán keresztül!

Az EQUITONE építészeti pályázaton - amelyet a szép példák bemutatására hívtak életre - a burkolat valóban látványos és előremutató épületek homlokzatán jelenik meg– sőt néha még a tetőn is. A határozottan elegáns és robosztus és megjelenésű szálcement lapok fő üzenete az építészek számára, hogy középpontba állítja az anyag valódi értékeit: fő jellemzői a szépség, visszafogott tartósság, elegancia és rugalmasság.  Ugyanakkor az EQUITONE túlmutat azon az alapvető funkcióján, hogy időtálló, minőségi homlokzatburkolati lapként szolgálja az építtető igényeit.

Nézzük, hogyan vélekednek erről az elmúlt évek zsűri által legjobbnak ítélt családi házainak tervezői.

Magabiztos megjelenés a dekoratív fővárosi családi házon

 „Olyan anyagot kerestünk, ami a világos homlokzati vakolattal és a vízszintes bordázattal megjelenő deszkahatású burkolattal megfelelően kontrasztos megjelenést ad mind felületben, mind elemosztásban. A nagy táblaméretek, a távolról homogén, de közelről mégis kismértékben strukturált felület erre megfelelő volt.” – indokolta az anyagválasztást a Tóth Project Építésziroda vezető tervezője Tóth László.

„Az épület megjelenése építészeti magabiztosságot, felkészültséget mutat. Az építészek jól bántak a rájuk bízott feladattal és megbízójuk egy ésszerűen tervezett, funkcionálisan jól működő, ugyanakkor dekoratív és letagadhatatlanul mai épületet kapott. Ez a professzionális egyensúlyozás érzékelhető a belső terek jó arányú és gazdaságos kialakításában, a tömegképzésben, homlokzati anyaghasználatban és a kertépítésben egyaránt.” – mondta el az épületről Tima Zoltán, építész és a pályázat zsűrijének tagja.

2016-ban második helyezést ért el a Tóth Project Építésziroda az EQUITONE építészeknek kiírt pályázatára benyújtott anyagával. A budapesti családi házra a természetes, teljes keresztmetszetükben színezett, matt felületű EQUITONE [natura] került, az épületet Tóth László, Papp László, Schalling Frigyes és Schmidt Péter tervezte.

Természetes anyagokból készült, korszerű modern lakóházak

A pályázat döntőjébe jutott további épületeken az EQUITONE szálcement burkolattokkal megvalósult számos további homlokzati megoldást láthatunk.

Az egyszintes épületet a megrendelői igényeknek megfelelően egyszerű, minimalista formavilágban terveztük, így a homlokzaton fehér, szürke vakolatok jelennek meg különböző struktúrával, amit antracit színű ragasztott szálcement felület egészít ki.” - Szekeres István építész Budapestre tervezett családi házán egyszerre jelenik meg a kifinomult és teljes keresztmetszetében színezett a EQUITONE [tectiva] és EQUITONE [natura], amelynek felületén könnyen kitapinthatjuk a finom metszésű szálcement szálakat.

 „Az épület tervezésénél az egyszerű, sallangoktól mentes letisztult tömegképzés, a tiszta érthető nyelvezetű architektúra kialakítása volt az irányadó. A homlokzatképző anyagok kiválasztásánál a természetes, nemes és időtálló anyagok alkalmazása, a „divatszínek” mellőzése volt a fő szempont.” – indokolta az anyagválasztást Mentes Gábor, építész, aki a elegáns megjelenésű, letisztult és természetes EQUITONE [tectiva] anyagot használta a tervezett családi ház teljes homlokzatán.

Halmosi Erik, építész 2015-ben nyertes volt, a 2016-os pályaművével pedig egészen a döntőig jutott. Az EQUITONE [tectiva] szálcement homlokzatburkoló lapokat alkalmazta a Budaörsön található családi ikerházra. Anyagválasztását így indokolta: „Az épület anyaghasználata is hasonlóan nagyvonalú, mint az alaprajza. Az ablakok közötti betét és az árnyékoló anyaga is szálcement lap, amely kellően időtálló és megjelenésében is illik a ház minőségéhez.”

www.equitone.hu


Szponzorált tartalom.


Létrehozás időpontja: 2017-10-24 12:26:03
Utolsó módosítás időpontja: 2017-10-27 13:34:38
Cimkék: EQUITONE; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9805
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44360