KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Korszerű növényhasználat tájépítészeknek

Kreditpontos szakmai továbbképzés

Oktató: Dr. Szabó Krisztina

A szakmai tanfolyam célja elsősorban az utóbbi években piacra került fásszárú taxonok bemutatását, azok alkalmazhatóságát célozza meg, különös figyelmet fordítva az új fajok/fajták adaptációs képességeire városi környezetben. A tanfolyam elméleti jellegű órákat és szemléket is tartalmaz.

A továbbképzés 4 tematikus egységre (egységenként 6 óra) osztott:

 - Örökzöld és lombtartó taxonok;
- Sorfának alkalmas fajok/fajták értékelése, körültekintő telepítésük;
- Vizuális favizsgálat, faértékelés;
- Lombhullató cserjék, talajtakarók)

Az 1. alkalom 2017. november 17-én, pénteken 9.00 órától a SZIE Táj-építészeti és Településtervezési Karán megtartjuk.

A tanfolyam költsége: 9000,- Ft/alkalom

Jelentkezés: szabo.krisztina@tajk.szie.hu címen

A résztvevők száma max. 25 fő

A tanfolyam szervezője az Ormos Imre Alapítvány. A szakmai programra az alapítvány a Magyar Építész Kamarától továbbképzési pontot igényelt (bírálati sorszám: 2017/205).


1. Örökzöld és lombtartó taxonok ( 2x3 óra )

Az örökzöld és hosszú lombtartó képesség szempontjából tematizált növénycsoport az utóbbi 10-15 évben robbanásszerűen fejlődött. Nem csak fajták, hanem számos új faj jelent meg a piacon, amelyek hazai alkalmazhatóságát hosszú távon még nem igazolták. Az új taxonok megjelenésének egyik kiváltója talán az, hogy nem csak Ny-Európában, hanem keletebbre is, az örökzöldek nagyobb arányú megjelenése figyelhető meg városi környezetben. A korábban felfedezett és botanikus kertekben adaptált, majd azokból szelektált fajták széleskörűen terjednek. Egyre inkább fontos szempont a kiültetéseknél, hogy a téli időszakban is díszítsenek, és erre az egyik leginkább kézenfekvő növénycsoport az örökzöld, félörökzöld, illetve lombtartó kategória. A szakmai tanfolyamsorozat első alkalommal olyan:

 - tű- és pikkelylevelű örökzöld,

- lomblevelű örökzöld,

- kúszó-kapaszkodó, és

- télkertekben alkalmazható fajokat mutat be, melyek már megtalálhatók a katalógusokban illetve még ritkaságnak számítanak és tájépítész nyomásra a faiskolák, kertészetek kínálatában szerepelhetnének.

A tanfolyam elméleti előadásokkal kezdődik (3 óra) és arborétumi sétával, szemlékkel (3 óra) zárul.


Létrehozás időpontja: 2017-11-07 10:34:30
Utolsó módosítás időpontja: 2017-11-07 10:36:20
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 2867
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=44384

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat