KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

X. Országos Kéménykonferencia programja

Felhívás a jubileumi, X. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA előadóihoz, kiállítóihoz, résztvevőihez

A konferencia időpontja: 2018. március 22-23.

A konferencia helyszíne: Három Gúnár Rendezvényház (6000 Kecskemét, Festő u. 8.)

A jubileumi, ezúttal is nemzetközi részvételű konferenciát a hagyományoknak megfelelően a Hírös Városban, a Három Gúnár Rendezvényházban rendezzük meg.
A konferencia tervezett témakörei átfogják a kéményáramkör tervezésének és kialakításának aktuális kérdéseit, az európai előírásoknak megfelelő szilárd- és gáztüzelésű szerkezetek bemutatásán és égéstermék-elvezetésén át a levegő minőségre gyakorolt hatásukig. Kiemelt figyelmet fordítunk az átalakuló kéményseprő szolgáltatásra, bemutatjuk az OKF szerepét, továbbá a gyakorlatban jelentkező kéményseprő-ipari feladatokat, tapasztalatokat. Szó lesz a kéményépítők tapasztalatairól a kéményáramkör nem megfelelő működéséből eredő balesetek és az életveszély elhárítása terén.
A konferenciaterem előterében elhelyezhető kiállítói standokon a résztvevők megismerhetik a korszerű gyártmányokat és azok alkalmazási feltételeit.
A konferencia igényes programfüzetében a védnökök, támogatók, kiállítók és hirdetők részére megjelenési lehetőséget biztosítunk.
A rendezvény helyszínén, de önálló teremben üzleti tárgyalások megtartására, szakmai egyeztetésekre, tájékoztatók megszervezésére is lehetőség van.
A konferencia a Földművelésügyi Minisztérium, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Építész Kamara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnökségével valósul meg, számos szakmai szervezet támogatásával.

SZAKMAI PROGRAM
A kiállítás megnyitójára március 22-én, csütörtökön délelőtt 9 órakor kerül sor, majd 9:30-kor ezt követi a konferencia megnyitása és a Meszléry Celesztin-díjak átadása. A délelőtti plenáris ülés előadói tájékoztatást adnak a szakmát érintő és érdeklő átfogó kérdésekről, így az OKF szerepéről az átalakuló kéményseprő szolgáltatásban, a kéményseprés helyzetéről és jövőjéről, hazánk levegőminőségi állapotáról és a levegőtisztasággal összefüggő ombudsmani gyakorlatról. Építész előadónk a kémény és a gyakorló építész kapcsolatát vizsgálja.
Délután szakmai előadásokon bemutatjuk a Kecskeméten megvalósulás előtt álló faapríték tüzelésű fűtőművet, de szó lesz többek között a háztartási és a nagyüzemi szilárdtüzelés hatásáról a környezetre, a gázipari és a kéményseprő-ipari szabályozás gyakorlatának ütközéseiről, a szilárdtüzelésű berendezések történeti kialakulásáról és elterjedéséről Magyarországon, a tüzelőberendezések mai alkalmazásáról, valamint a kályhásság és a társszakmák kapcsolatáról.
A konferencia kapcsolódik az Erdélyi Építészeti Biennálé rendezvényhez, amelynek megnyitójára a délutáni előadások végén meghívjuk a résztvevőinket.
A konferencia első napját fogadással zárjuk, ahol a Bohém Trió színvonalas zenéje mellett mód lesz a szakemberek találkozására és eszmecseréjére.

A konferencia második napján, március 23-án a téma: „A tüzelőberendezések tervezett működésének feltételei a kéményáramkörben”. Az itt elhangzó előadások a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara szakmai továbbképzését képezik. Itt szó lesz többek között a fatüzelésű kazánokra vonatkozó előírások szigorodásáról, ennek várható hatásairól, a korszerű égéstermék-elvezető berendezések forgalomba hozatalának, tervezésének és beépítésének szabályairól, az aktuális kéményseprő-ipari feladatokról és tapasztalatokról. Előadóink foglalkoznak például a gyűjtőkémények üzemeltetésének, biztonságának aktuális kérdéseivel, a tüzelőberendezések környezeti hatásával kapcsolatos tervezési és üzemeltetési kérdésekkel és az építőipari folyamat problémaköreivel a szerződéskötéstől az átadás-átvételig.
Újdonság a konferencia történetében, hogy a konferencia helyszínen megfogalmazott és bemutatott ajánlásait a konferencia regisztrált résztvevői elektronikus úton fogadhatják el.

A konferencián bemutatjuk szakmánk múltját is: az érdeklődők megtekinthetik a Kéményseprő Múzeum és az Épületgépészeti Múzeum kiállítását.
A Média Sarokban lehetőséget biztosítunk az épületgépészeti és energetikai szaklapok, az írott és elektronikus sajtó képviselőivel való kapcsolatfelvételre.
A konferencia zárásaként kiemelkedő programot tudunk ajánlani az érdeklődőknek: pénteken este 8 órakor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban a Bohém Fesztivál keretében mutatják be Ittzés Tamás – Lanczkor Gábor: A Lutherek című ragtime operáját.

  • MÉK tagoknak 50% kedvezmény - netto 10.000,- Ft ( részvételi díj + étkezés) - szállás egyénileg
  • Jelentkezés: http://www.kemenyjobbitok.hu/ oldalon
  • - Továbbképzési: 3,5 pont
    1.napra: 1 pont
    1. nap este az építészeti biennálén résztvevőknek MÉK 1 pont, BKK Megyei kamara 0,5 pont
    2. napra: 1 pont

Létrehozás időpontja: 2018-03-12 16:50:45
Utolsó módosítás időpontja: 2018-03-19 11:49:35
Cimkék: országos, kéménykonferencia; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 10011
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44599