KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A MÉK-FEB jelentése a 2017. májusa és 2018. májusa

A MÉK-FEB jelentése a Magyar Építész Kamara 2017. májusa és 2018. májusa közötti időszakának tevékenységéről és gazdálkodásáról

1. A Felügyelő Bizottság tevékenysége
A FEB a fent jelzett időszak alatt 9 ülést tartott, általában pénteken, amelyeken minden alkalommal határozatképes létszámban jelen volt a tagság. A MÉK Elnökség ülésein a FEB minden esetben részt vett, a bizottság elnöke vagy megbízottja által. Minden önálló FEB ülésről feljegyzések alapján jegyzőkönyv készült.

Az előző időszakhoz hasonlóan nem törekedtünk minden áron határozatok hozatalára, ennek ellenére – mivel szükségesnek láttuk – a jelzett időszak alatt 1 határozatot hoztunk. Egyébként a teljes jegyzőkönyvet vagy annak kivonatát átadtuk a MÉK elnökének. Kivételes esetben külön feljegyzés formájában hoztuk az Elnökség tudomására a különféle témák tekintetében a FEB álláspontját.

A FEB egyik tagja a küldöttgyűlések előkészítéséül szolgáló TET üléseken hivatalból vett részt, és a bizottságot emlékeztető alapján tájékoztatta a történtekről.

A MÉK Tisztújító Küldöttgyűlése 2017. november 17-én rendben lezajlott. Mint újraválasztott elnök, dr. Hajnóczi Péter az elnökség és a bizottságok alakuló ülését a jogszabályi előírások szerint 2017. november 24-én összehívta. Az Országos Választási és Jelölőbizottság tagjai az alakuló ülésen nem jelentek meg határozatképes számban. Ez a bizottság késve alakult meg, az Elnökség, illetve a FEB szükséges intézkedései mellett.

A FEB összetétele csak kisebb mértékben változott, Marosi Miklós helyett Körmendy János lett a bizottság tagja. A FEB az alakuló ülésen új elnöknek Csapó Balázst választotta meg. A FEB tagjai között felosztotta a tevékenységi köröket, a tagok a FEB üléseken rendszeresen tájékoztatják egymást a lényegi eseményekről.

2. Az Elnökség tevékenysége
Az Elnökség munkamódszere a tisztújítást megelőzően olyan formában történt, hogy – a jogszabályokban előírtakon kívül – nem állandó munkabizottságok végezték a munkát, hanem az Elnökség tagjai részére kijelölt állandó témákban folyamatos munkavégzés folyt. A munkamódszer tényleges formáját elemezve a FEB megállapította, hogy a jogszabályalkotás állandósulni látszó gyakorisága és sebessége mellett valószínűleg képtelenség volt egyéb formát választani.

Jellemző változást jelent, hogy az új Elnökségben a Területi Kamarák jelenléte reprezentatív, melyet tovább erősít a 2018. évi programban elhatározott munkacsoporti struktúra felállítása. A FEB felhívja a figyelmet a munkacsoportok közötti kommunikáció fontosságára, egységes stratégia mentén való működésükre.

Bővebben olvastható a letölthető taralomban:

Beszámoló


Létrehozás időpontja: 2018-05-11 22:55:38
Utolsó módosítás időpontja: 2018-05-11 23:00:48
Beküldő: Kovácsi Zsófia
Megtekintések száma: 11987
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44715