KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

ÉMI Építésügyi műszaki irányelv konferencia - 2018.06.13. - Szentendre

Az ÉMI szakmai konferencia-sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelv-tervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat a témában. Az első konferencia június 13-án, az ÉMI szentendrei Tudásközpontjában kerül megrendezésre.

A hazai építési gyakorlatban – eltekintve az utóbbi három évtizedtől –, jó hagyománya volt a műszaki irányelvek és egyéb segédletek alkalmazásának. Ezek megkönnyítették a munkát és egyben egyfajta minőségbiztosítás alapjai is voltak.

A szakmagyakorlók munkájának segítésére a kormány ismét nevesítette a műszaki irányelvek intézményét, létrehozta az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottságot (ÉMSZB), melynek feladata az építésügyi műszaki irányelvek kidolgozása és elfogadása.

Az ÉMSZB szakmai feladatait az ÉMI Nonprofit Kft. látja el, melynek keretében az ÉMI már több mint negyven építésügyi műszaki irányelvtervezetet készített elő. A jogszabály is megerősíti azt a kormányzati és szakmai szándékot, hogy az építésügyi műszaki irányelvek készítése minél nagyobb szakmai nyilvánosság bevonásával történjen.

Az ÉMI szakmai konferencia sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelvtervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat.

Az első konferencia 2018. június 13-án kerül megrendezésre az ÉMI szentendrei tudásközpontjában, melyre ezúton hívjuk meg tisztelettel Önt és kollégáit. Kérjük, tiszteljék meg jelenlétükkel és értékes hozzászólásaikkal szakmai rendezvényünket.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékukat 2018. június 8. 14.00 óráig az mszig@emi.hu email címre jelezni szíveskedjenek, a résztvevők nevének és elérhetőségének megadásával. Az ÉMI adatvédelmi nyilatkozata elérhető a www.emi.hu/adatvedelem oldalon. 

  • Időpont: 2018. június 13., szerda
  • regisztráció: 08:30-tól
  • tervezett befejezés: 15:00
  • Helyszín: ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. - Szentendre, Dózsa György út 26. - A épület 2. emelet konferenciaterem
  • Megközelítés: gépjárművel, a H5-ös HÉV-vel, illetve Volán busszal
  • Parkolás: az ÉMI területén, kijelölt parkolókban ingyenes parkolásra van lehetőség.

A konferencia részletes programját ITT olvashatják.

Az építész kamarai akkreditáció folyamatban van!

Az egyes irányelvek rövid összefoglalói, bemutatói a honlap Publikációk pontja alatt olvashatók (https://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/publikaciok.html). Az összefoglaló anyagokat folyamatosan frissítjük.

Elérhetőség: https://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/JL0JVK.html


Létrehozás időpontja: 2018-06-09 19:30:28
Utolsó módosítás időpontja: 2018-06-09 19:33:00
Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 1053
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=44763