KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja

A látogatóközpontban, ahová ingyenes a belépés, többek között modern megoldásokkal szemléltetik a stadion történetét, és interaktív módon már most megtekinthető, hogy milyen lesz az új aréna. A látogatóközpontban 3D-t és virtuális valóságot használó technikákkal bárki kipróbálhatja és átélheti, hogy milyen akár 400 méteres magasságból megnézni a készülő létesítményt, de akár egy koncertszínpadon, képzeletbeli sztárrá változva is letekinthet a közönségre. A látogatókat egy olyan speciális 3D kép is várja, amelyen virtuálisan lehet átlépni a régi Népstadionból az új élményarénába. Aki a jelenleg is zajló építkezésre szeretne benézni, egy speciális optikán keresztül láthat be a kerítések mögé.

Az interaktív élményközpontban rendhagyó kiállításon mutatják be a névadó Puskás Ferenc pályafutásának néhány, a stadionhoz kötődő relikviáját: egy óriási futball-labdában berendezett „Puskás-szentélyben" megtekinthető a 7:1-es magyar–angolon cserélt angol csapatzászló 1954-ből vagy az ugyancsak a Puskás Intézet által kölcsönadott mez, amelyben a 25 év után hazatérő Puskás a Népstadionban játszott az 1981-es öregfiúkmeccsen. Az új Puskás Stadionban lesz állandó Puskás- és Aranycsapat-múzeum is, információink szerint a csaknem eredeti formában megőrzött, a lebontástól egyedüliként megkímélt Toronyépületben.

A Látogatóközpont a Papp László Budapest Sportaréna melletti épületben, csaknem 500 négyzetméteres alapterületen, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum felső szintjén várja látogatóit keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között.

Forrás és további információk:
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/labdarugas-megnyilt-a-puskas-ferenc-stadion-latogatokozpontja

Illusztráció: Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpont (Fotó: Szabó Miklós)

 


Létrehozás időpontja: 2018-08-21 17:49:00
Utolsó módosítás időpontja: 2018-08-21 17:51:33
Cimkék: Puskás Ferenc, stadion; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 11386
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44838