KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Az alkotó és a tér összhangja

Teljes az összhang a presztízsértékkel rendelkező Rózsadombon található Szemlőhegy és a Tér Alkotó Tervező Stúdió Kft. építészei által oda tervezett elegáns négylakásos lakóépület között. Nagy-Miticzky Szabolcs és csapata az elegáns, határozott megjelenés és a monolit hatású tömeg eléréséhez a homlokzatra a természetes anyagokból készült EQUITONE szálcement burkolatot választotta.

„A profi alaprajzokon a lakások luxus mérete ellenére sem találni meggondolatlan részleteket, szinte tankönyvi, már-már ideális minták, különbségeik pedig jól lekövetik a házon belüli helyzetek különbözőségeit. Ugyanez a profizmus dominálja a tömeget, és a homlokzatokat, az utolsó hézagig.” – méltatta a pályaművet Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész, a CREATON South-East Europe Kft. által kiírt EQUITONE építész pályázat díjátadó estjén.  

A zsűri véleménye szerint, egy öltözet akkor jó, ha összhangban van az alkalommal és a hellyel, illetve azzal is, aki hordja. Ez a ház pontosan olyan, mint egy jól eltalált öltözet.

A négylakásos lakóépület megjelenésével természetesen alkalmazkodik a Rózsadombon található Szemlőhegyhez, amelynek levegőjében a jelentőség, minőség, és az esztétika elvárásként vannak jelen.

A díjátadón megosztott 1. díjjal jutalmazott Nagy-Miticzky Szabolcs, Soós Krisztina és Vesztergom Ádám által tervezett épület nyitottan a völgy, és zártan a hegy felé határozottan foglal pozíciót. A négylakásos társasház monolit hatású tömegén az áttörések gesztusértékűek, amelyet az EQUITONE termék PA041 színével érték el a tervezők. 

Karakteres megjelenés minőségi környezetben

„Megrendelő egy modern, kortárs építészeti elemekből megformált, magas esztétikai minőséget képviselő, visszafogottan elegáns, és épületenergetikai szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkező társasházat szeretett volna megvalósítani. Kedvező hőtechnikai tulajdonságai miatt csakis átszellőztetett homlokzat jöhetett szóba, a kialakított építészeti karakterhez pedig mindenképpen nagytáblás, homogén, modern és elegáns megjelenésű felületet képzeltünk el. Az EQUITONE termékei között találtunk olyan felületet és színárnyalatot is, ami beleillett az elképzeléseinkbe, és műszakilag is megfelelőek voltak. Továbbá a választásnál fontos szempont volt még a tűzvédelmi követelmény, és a nem látszó rögzítéstechnika is.”  - indokolta anyagválasztásnál Nagy-Miticzky Szabolcs, az építészcsapat vezetője.

Homlokburkolat bármilyen tervezői elképzeléshez

Az EQUITONE homlokzatburkoló anyagok páratlan tervezési rugalmasságot biztosítanak. A szálcement anyagában színezett, ami azt jelenti, hogy a belső mag textúrája és színe a felületén tükröződik vissza. Bármilyen elképzelést szeretnénk megvalósítani, az anyagában színezett panelek segítségével tartós és a külső megjelenés elvárásainak megfelelő homlokzatokat, bonyolult részletgazdagságú és hibátlan felületeket lehet létrehozni. A négylakásos társasházhoz választott EQUITONE homlokzatburkoló anyag ultra matt, selymes felülettel.

EQUITONE pályázat építészeknek és hallgatóknak 2018-ban is!

A CREATON South-East Europe Kft. EQUITONE üzletága 2018-ban is kiírja pályázatát EQUITONE anyagok felhasználásával tervezett vagy kivitelezett épületek építészei, valamint építészhallgatók számára.

Benyújtási határidő: 2018. október 31.

További információ: www.equitone.hu 


Létrehozás időpontja: 2018-09-20 11:35:12
Utolsó módosítás időpontja: 2018-09-20 11:51:16
Cimkék: EQUITONE; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9611
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44893