KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Városmajori ötletpályázati hirdetmény

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidék Városmajori Szabadtéri Színpad kulturális szolgáltató létesítmény kialakításának városépítészeti és építészeti ötletpályázata.

Az ötletpátlyázat célja

A Szabad Tér Színház Nonprofit kft. a margitszigeti és a városmajori színpadokon évente a nyári időszakban jelenleg 100-120 eseményt tart. A városmajori parkban elhelyezkedő épület az üzemeltető székhelye, innen történik a budapesti nyári színházak igazgatása, vezetése, művészeti, gazdasági, adminisztrációs, műszaki irányítása, igy a margitszigeti és a városmajor működtetése is.

 

A városmajorban található színház épületegyüttes az utóbbi években az eredeti épületet kinőtte, több konténer-épület került elhelyezésre a területen a kiegészítő funkciók biztosítása céIjából (öltözők, raktárak), ám már ezek sem oldották meg a színház alapvető működéséhez helyigényt.

A pá|yázat célja olyan ötletek, javaslatok összegyűjtése, amelyek alapjai lehetnek a szabadtéri színpad jövőbeli konkrét tervezési koncepciójának és programjának, amellyel a színhází kulturális tevékenységet hírnevéhez méltó környezetben és megfelelő infrastrukturális ellátottsággal, kényelmesen tudja biztosítani a jövőben is a vendégek, résztvevők számára.

Az ötletpáIyázat Kiírói nem kötik a PáIyázók szabadságát túlzott korlátozással, az alábbi részletezésben felsorolt igények az előzetes elképzeléseket tükrözik, amelyek az építészeti és tájépítészeti, valamint üzemeltetési koncepció a|apján és érdekében vizsgálandók.

A cél egy épitészetileg és tájépitészetileg összefogott, a szabadtérben való előadás élményét mindenekelőtt biztosítani tudó, gazdaságosan és akár többcélúan üzemeltethető létesítmény megvalósítása, valamint a történelmi jelentőségű, nagy ökológiai és rekreációs értéket képviselő Városmajori Park történeti és zöldfelületi értékeinek, a park léptékének kiemelt figyelembe vétele, a zöldfelületek megóvása mellett.

Az ötlepályázat tárgya

A jelenlegi épület bővítésével és átalakításával vagy új épület elhelyezésével tájépítészetileg is összefogott, egységes építészeti megfogalmazásban szükséges rendezni a meglévő állapotot.

Olyan megoldás szükséges, ahol teljes kihasználtsággal működhet a létesítmény, a színház, közösségi tér, előadóművészeti és alkotói munkák műhelye. A tervezés során a parkhasználók igényein túl az ökológiai szempontok (fenntarthatóság, környezetbarát anyaghasználat és technológiák) figyelembevétele is fontos.

A Pályázó több Szempont vizsgálata alapján (hatástanulmány elkészítésével) jelölje meg a kiírásban ajánlott három területen (lásd: 1. számú melléklet) vagy akár azokon kívül, de Városmajori park - Csaba utca, Szilágyi Erzsébet fasor, Városmajor utca, Maros utca által határolt területén belül- a számán legkedvezőbbnek ítélt helyszínt.

https://www.hegyvidek.hu/varosmajor-szinpad

Letölthető tartalom:

Pályázat hírdetmény

Elérhetőek a kérdések és válaszok - Friss tartalom


Létrehozás időpontja: 2018-11-27 15:55:53
Utolsó módosítás időpontja: 2019-01-16 13:22:47
Cimkék: városmajor; Beküldő: Jurinyi Amarilla
Megtekintések száma: 14527
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45021