KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megjelent a Budapest Építészeti Nívódíja 2018 kiadvány.

K ö s z ö n t ő

Budapest sokoldalú város, olyan hely, ahol tiszteletre méltó történeti korok rétegei és hagyományai találkoznak egyéni stílusokkal és szokásokkal. Budapest érzékeny város, de feltárul mindazoknak, akik sajátos szellemiségét, sokoldalú művészetét, a régi korok titkait és a jövő lehetőségeit szenvedélyesen kutatják. Budapest lüktető nagyváros, amely csak gazdag változatosságában értelmezhető. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar főváros, értékelve az eltérő kvalitásokat, megannyi új törekvést fogad be.

Ma a XXI. századi Budapestet építjük, magabiztosan törekszünk a jövő felé, de megvédjük és megerősítjük mindazt, amit eddig elértünk. A város komfortját nagyban befolyásolja az a közeg, az a környezet, az az élettér,  amelyet épületeink határoznak meg. Ha körbenézünk a városban, felújított utcákat, tereket, egykor patinás épületek újjáéledését, valamint számos új és izgalmas építészeti megoldást látunk.

Jól tudjuk, hogy a fejlődéshez példaképek kellenek, melyek nemcsak emberek lehetnek, hanem mindazok a gondolatok, érzések, szenvedélyek is, amelyek egy-egy épületben öltenek testet. A Budapest Építészeti Nívódíja kezdeményezés célja, hogy kiemelje azokat az ötleteket, elképzeléseket, amelyek méltóak a város múltjához, egyben olyan jelek, amelyek hűen tükrözik a ma Budapestjét, és a jövő kihívásaira adnak követendő válaszokat.

Bátran ajánlom figyelmükbe ezt a szakmai kiadványt. Engedjék, hogy ez a város magával ragadja az olvasókat, ahogy tette ezt az idei szakmai elismerésért versengő épületeket megálmodó tervezőkkel is.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra
humán-főpolgármester helyettes

A kiadvány díjmentesen átvehető a BÉK Titkárságán ügyfélfogadási időben.

forrás: http://www.bek.hu/index.php?c=hir&id=2464


Létrehozás időpontja: 2018-12-11 17:15:16
Utolsó módosítás időpontja: 2018-12-11 17:17:21
Cimkék: 2018, díj, nívó, kiadvány; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 9435
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45049