KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

ISD-Uni Projekt - Integrált Városfejlesztési Program

169 ezer eurót nyert el a Pécsi Tudományegyetem vezetésével alakult konzorcium az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 első pályázati felhívásán. Az ISD Uni projekt célja, hogy a régióban jelenleg még nem elérhető integrált településfejlesztési képzési programot alakítsanak ki a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, és a horvátországi Északi Egyetem Építőmérnöki Karának, valamint a Baranya Megyei Önkormányzatnak közreműködésével.

A projekt a magyar és horvát hallgatók, oktatók, építészek, településfejlesztési szakemberek, építőmérnökök és települési önkormányzatok közötti együttműködéssel valósul meg.
A megvalósítás során az akcióterületen gyűjtött integrált településfejlesztési gyakorlatok hasznosítását a Baranya Megyei Önkormányzat biztosítja, a horvátországi egyetem munkatársainak tapasztalataival kiegészítve. A készülő tanulmánykötet és ISD kísérleti képzés ezen tapasztalatok alapján, és a PTE munkatársai általi feldolgozással, hat tematikus területen alapul: ISD módszertan és jó gyakorlatok, települési beruházás, épített környezet, közlekedés, zöldterületek, fenntartható építészet.


A projekt tevékenységei a határmenti régióban valósulnak meg, mindkét oldalon 3-3- településen: Harkány, Siklós, Villány és Ludbreg, Perlak és Varasd.

A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.

 

 

http://www.huhr-cbc.com/

Flickr Galéria

Pinterest Galéria

 

A projektben keretében  megjelent további kiadványaink megtekinthetők issuu oldalunkon


Létrehozás időpontja: 2018-12-27 20:31:21
Utolsó módosítás időpontja: 2019-03-18 16:14:56
Cimkék: pécs, egyetem, mik; Beküldő: Jurinyi Amarilla
Megtekintések száma: 11152
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45071