KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Apocalypse Later / 11. Budapesti Építészeti Filmnapok

Újra kortárs építészet és design a filmvásznon 4 napon át, március 7-10. között a Toldi moziban!

Időpont: 2019.03.07-10.
Helyszín: Toldi Mozi (1054 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 36-38.)

Apokalipszis? Később! A világvége még várat magára, annak ellenére, hogy már évekkel vagyunk túl azon a kritikus ponton, ahonnan még minden visszafordítható. Az emberiség esztétikai élményként végignézi saját pusztulását, nem tanul a történelemből és a katasztrófákra való emlékezet sem védi meg attól, hogy mindez újra elő ne forduljon. A klímaválság objektív tény, mégis kérdésessé teszik a naiv, szarkasztikus, mégis nagyhatalmú hangok: hol van itt globális felmelegedés, amikor történelmiek a mínusz fokok?

A Nagy Végesemény mint a hidegháború alatt félve várt nukleáris atomrobbanás elmaradása az állandó készültséget és folytonos adaptációt követeli meg a természeti változásokhoz. Az emelkedő tengerszintre megoldást jelenthet-e a metabolikus építészet által elképzelt óceáni város? Tanulhatunk-e a földalatti létformáról a szénkitermelő bányászoktól vagy készüljünk inkább az emberiség többplanétás életére a Marson? Milyen íze van a Polar sörnek az északi sarkon és a betonbunkerekben menedéket találunk vagy sírhelyünket ássuk?

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében immár 11 éve dolgozunk azon, hogy évről évre elhozzuk Budapestre a legjobb építészettel és a várossal foglalkozó filmeket, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon láthatóak.

Részletes program, filmleírások és előzetesek: http://filmnapok.kek.org.hu

A rendezvény fő támogatója a Graphisoft.

 


Létrehozás időpontja: 2019-03-07 22:34:04
Utolsó módosítás időpontja: 2019-03-07 22:37:06
Cimkék: filmnapok, Budapest; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 472
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=45164