KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Az építészeti tervrajz is műalkotás!

Az építészeti tervrajz is műalkotás! – A FUGA tízéves születésnapja alkalmából megrendezzük Magyarország első építészeti tervrajz és makett kiállítását!

Tisztelt építész és társtervező kollégák*, örökösök, tanítványok, gyűjtők és gyűjteménykezelők, oktatási intézmények!

A FUGA 10. születésnapját októberben nagyszabású programsorozattal ünnepeljük. Ennek első eseményeként a ház összes termében építészeti* tervrajz és makett kiállítást rendezünk. A kiállítás nem titkolt célja felhívni a figyelmet arra, hogy az építészeti tevékenység „munkaközi" produktumai is önálló művek. 

A kiállítás időpontja: 2019. 07. 18 – 2019. 08. 26.

Kísérőprogramként több alkalommal tárlatvezetést tervezünk galériatulajdonosok, kurátorok, művészettörténészek vezetésével, azzal a szándékkal, hogy bevezessük a köztudatba: az építészeti* rajz és makett is műalkotás!

Ehhez várjuk közreműködésüket – érdekel bennünket a rajz és makett minden létező formája: skicc és műszaki, szabadkézi és renderelt rajz, látványterv, installáció terve, részletrajz, és minden makett a munkaközi vázlattól a terepmodellig.

Kérjük, hogy a kiállításra felajánlott munkák digitális változatát küldjék el nekünk a fuga.rajzkiallitas@gmail.com címre, szerző, cím, méret, anyag, technika, évszám feltüntetésével 2019. június 21. péntekig.  A levél tárgyába írják be: Rajzkiállítás 2019

Nagyszámú jelentkezővel számolunk, ezért korlátot kell szabnunk: egy szerzőtől maximum 2–3 munkát várunk (az összefüggő sorozatok természetesen egy műnek számítanak).

A beérkező művek közül válogatjuk ki a kiállítás anyagát. A válogatás eredményéről legkésőbb július 5-ig visszajelzést küldünk.

A beválogatott műveket kiállításra kész állapotban – paszpartuzva, keretezve, installálva – kérjük a helyszínre szállítani. A beérkezett műtárgyak érkeztetéséről és visszaadásáról mi gondoskodunk.

Októberi születésnapi programjaink része egy aukció-sorozat lesz, ahol a képzőművészet, a fotó, a design, a kézirat és kotta mellett az építészet is szerepelni fog. Magyarországon ez lesz az első építészeti* rajz és makett aukció. A befolyt összeget a FUGA további működésének és fejlesztésének céljára fordítjuk.

Az aukcióra való felhívásról külön értesítést küldünk majd.

* az építészet mellett a belsőépítészet, tájépítészet, szerkezettervezés, épületgépészet és más szakágak kiállításra érdemes munkáit is várjuk és bemutatjuk

A sikeres együttműködésben bízva várjuk jelentkezésüket!


Létrehozás időpontja: 2019-04-29 14:00:26
Utolsó módosítás időpontja: 2019-04-29 14:02:28
Cimkék: fuga, rajz, kiállítás; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9150
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45265