KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

OBH: A 21. század bírósága - építészeti szaklap mutatja be a bírósági épületfejlesztéseket

A hagyományok és a modern építészeti elemek ötvözése, a bírósági, ügyviteli funkciók megteremtése - mindezeket a bírósági épületfejlesztési megoldásokat is bemutatja az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az Octogon együttműködésében a szaklap friss különszáma.

A bíróságok jelenleg 186 ingatlant használnak szerte az országban, összesen mintegy 485 ezer négyzetméter alapterületen. Gondos gazda  módjára történő kezelésüket, folyamatos fejlesztésüket az OBH biztosítja egyebek mellett a hazai igazságügyi épületek neves építésztervezőiről elnevezett Jablonszky Ferenc Program és Wagner Gyula terv forrásainak felhasználásával. Az építészeti szaklap kiemelkedő felújításokat és építészeti terveket sorakoztat fel. A kiadványban egyebek mellett a 2018 tavaszán átadott Egri Törvényszék és az Építőipari Nívódíjjal elismert Debreceni Ítélőtábla, Fellebbviteli Főügyészség és a Debreceni Járásbíróság is bemutatkozik. 

A bíròsági épületfejlesztések aranykoráról és azok céljairól dr. Handó Tünde, az OHB elnöke, valamint Klenovics Róbert, a Műszaki Főosztály vezetője nyilatkozik. A debreceni építészeti megoldásokról Koller József Ybl- és Pro Architectura díjas építészmérnök ad érdekes információkat. 

Mindezek mellett az olvasók betekintést nyerhetnek a jövőben vàrható, jelenleg tervezés alatt álló fejlesztésekről. A balatonszemesi képzési központ, a Szegedi Törvényszék és Szegedi Járásbíróság, valamint az Érdi és a Tapolcai Járásbíróság látványterveit is megtekinthetik.


Létrehozás időpontja: 2019-05-13 10:37:25
Utolsó módosítás időpontja: 2019-05-13 10:39:00
Cimkék: EGER, OBH, Octogon, ; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 7265
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45286