KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

DIPLOMADÍJ PÁLYÁZAT 2019

IDŐPONTVÁLTOZÁS!
Ünnepélyes eredmény hirdetés és díj átadás 2019. október 07. hétfő 15:30 óra - Kós Károly terem

Kedves Diplomázó Építész(mérnök)hallgatók !

A Magyar Építész Kamara és Tagozatai valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége közösen "Diplomadíj 2019" címmel pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (3 + 2 éves azaz Bsc / BA + Msc / MA ) szinten végzett hallgatók részére.

A 2018. év második félévében, vagy 2019. első félévében diplomázott, és végzett okleveles építészek, építészmérnökök és építésztervező művészek, belsőépítészek, az okleveles településmérnök képzésben vagy a településmérnöki Msc képzésben, valamint a településtervezési diplomamunkát készítő, építész/építészmérnöki mesterképzésben részt vettek, továbbá a tájépítészmérnök és táj- és kertépítész Mesterszakon végzettek számára.

A Diplomadíj pályázaton csak Msc és MA szintű diplomamunkaként készülő épület tervek, belsőépítészeti tervek, műemléki épület rekonstrukciós tervek, terület- és településrendezési tervek, táj- és kertépítészet tárgyú diplomamunkák tervei nyújthatóak be.

A belsőépítész, a műemléki épület rekonstrukciós terve, a táj- és kertépítész, valamint a terület- és településrendezési tervezési diplomamunkák Diplomadíj pályázatát a Tagozatok hirdetik, és tagozatonként külön tagozati Zsűrik is értékelik és díjazzák.

 

Pályázni a sikeresen megvédett diplomaterv ( Msc / MA szintű ) építész, illetve az ide vonatkozó szakági munkarész(ek) portfóliószerűen A3 lapméretre szerkesztett, kicsinyített változatának beadásával, tartósan összefűzött ( spirálozás vagy tűzés) maximum 8 darab A3 (420 x 297 mm) formátumú lapokból álló füzettel lehet. A megfelelően összefűzött A3 tervlapok beadandóak digitálisan is (pdf, pdfa, jpg formátumban), cd-re vagy dvd-re felmásolva. Erre a cd/dvd-re felmásolhatóak a diplomamunka eredeti tervlapjai (lehetőleg pdf) és egyéb fotómontázsok és/vagy látványtervek, videók stb.., és ezek digitális mellékletként benyújthatóak. Modell is benyújtható.

 

A pályázat nyílt, név aláírásos, ezért a címlapon vagy a tervlapokon a pályázó nevét, az intézmény, a kar és tanszék megnevezését, illetve a konzulens(ek) nevét, a tervezett épület, építmény, alkotás megnevezését és a tervezési helyszín pontos címét és fontosabb adatait és egyéb közlendőket fel kell tüntetni.

 

A pályázat beadásának helye:          Magyar Építészek Háza

1088 Budapest, Ötpacsirta u 2.

Magyar Építész Kamara Titkársága

Földszinti iroda ( Ulrich Tamás N. építész )

 

A pályázat beadásának időpontja:    2019. szeptember 02. és 13. között, hétfőtől péntekig

10.00 - 15.00 óra között

A pályázatok benyújthatóak személyesen vagy ismerős/testvér/barát/küldönc által, és beküldhetőek postai úton, vagy futárszolgálattal is, de beérkezés legkésőbb szeptember 13. péntek 15.00 óráig !!

 

A Diplomadíj pályázatra beérkező munkákat szakmagyakorló építészekből álló Bírálóbizottság, valamint a külön tagozati zsűrik értékelik.

Megfelelő számú és színvonalú pályázat beérkezése esetén a zsűri és a tagozati zsűrik több díjat is ítélhetnek oda.

 

Építész fődíj:               A GRAPHISOFT a Fődíjat elnyerő pályázó rendelkezésére bocsát egy                            egyéves, teljes értékű ARCHICAD 22 verzió licencet az Építész zsűri                              által legjobbnak ítélt diplomatervért.

További díjak:             Diplomadíj oklevél, építészeti és egyéb szakmai könyvek és pénz-                                   jutalmak.

 

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetését az UIA által meghirdetett Építészet Világnapján, várhatóan 2019. október 7-én, hétfő délután tartjuk a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében.

A díjazott terveket a Magyar Építész Kamara honlapján (www.mek.hu) és egyéb szakmai fórumokon is bemutatjuk ( pl. Építész Évkönyv, Magyar Építőművészet).

 

A Diplomadíj pályázattal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag e-mailen, az Ulrich Tamás email címre kérjük elküldeni.

 

 

Budapest, 2019. május 27.

 

 

Szalay Tihamér építész                                                                     dr.Hajnóczi Péter

a Diplomadíj bizottság elnöke                                                             a MÉK elnöke

 

 

Letölthető tartalmak:

Belsőépítész Tagozat kiírása

Műemlékvédelmi Tagozat kiírása

Táj- és kertépítész Tagozat kiírása

Terület- és Településrendezési Tagozat kiírása

Adatlap 2019 (kitöltendő és a benyújtáskor leadandó)


Létrehozás időpontja: 2019-05-27 15:46:05
Utolsó módosítás időpontja: 2019-10-05 16:06:30
Cimkék: diploma, díj, pályázat, 2019, ; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 14476
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45321