KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

10 éves a FUGA

10 éves a FUGA programsorozat 2019. október:
- Építészeti rajz is műalkotás
- Művészeti aukció
- Tombola

Kedves partnereink, látogatóink, támogatóink – építészek, képzőművészek, fotósok, zeneszerzők, designerek, írók és mindenki, aki járt és járni fog a FUGA-ba!

Október 2–6. között rendezendő aukcióinkra keressük és várjuk azokat a tárgyakat, műalkotásokat, amelyeket szívesen ajánlanak fel a FUGA működésének javítására.

Az idén áprilisban 3000. rendezvényét lebonyolító FUGA Budapesti Építészeti Központ 2019. október 1-jén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A születésnapra nagyszabású programsorozattal készülünk. Egy héten át délelőttől késő estig nyitva áll majd a FUGA kapuja: nemzetközi konferencia, aukciók, kiállítások és beszélgetések váltják egymást, este pedig zenével, illetve irodalmi esttel búcsúztatjuk a napot. Elkészül a FUGA tízéves történetének képes krónikája, az Építészet Világnapján pedig belekezdünk a következő tíz évbe.

Bár a számok és a visszajelzések azt mutatják, hogy mind partnereink, mind látogatóink elégedettek a FUGA működésével és az általunk kínált lehetőségekkel, szeretnénk emelni szolgáltatásaink színvonalát, javítani a ház infrastruktúráját. Forrásaink azonban korlátozottak. Az éves költségvetésünk egynegyedét biztosítja az alapító, a Budapesti Építész Kamara, a költségvetés háromnegyedét a ház állítja elő pályázatok, eseményszervezés és a könyvesbolti bevételek összességéből.

a FUGA számokban: havonta 30–35 program | heti 1000–1500 látogató | évi 300–350 esemény | ~1800 tételes, folyton frissülő könyvesbolti árukészlet | 3 főállású munka-társ | további 6–7 fő alkalmi kisegítő és lelkes önkéntes | évi 60 milliós költségvetés

Októberi születésnapi programjainknak ezért része lesz egy aukció-sorozat, melynek bevételét a FUGA működésének javítására és további fejlesztésére fordítjuk. Öt művészeti ágban várjuk az aukcióra felajánlott műveket: a képzőművészet, a fotó, a design, a kézirat és kotta mellett az építészeti tervrajz és makett is szerepelni fog. Magyarországon ez lesz az első építészeti tárgyú aukció.

Amennyiben szeretnének hozzájárulni a FUGA további sikeres működéséhez, kérjük, hogy az aukcióra felajánlott munkák digitális másolatát küldjék el nekünk a fuga.aukcio2019@gmail.com címre a szerző, cím, méret, anyag, technika, évszám feltüntetésével. A levél tárgyába írják be: FUGAaukció 2019. Az aukciós katalógusok nyomdai átfutási ideje miatt a digitális anyaggyűjtés augusztus 5-én, hétfőn zárul.

amire szükségünk lenne: | a nagyterem szellőzésének megoldása | korszerűbb kiállítási világítás | a 10 éves, elavult technikai berendezések cseréje (projektorok, monitorok, hangfalak, laptopok, stb.) | biztonsági kamera rendszer | az évek óta húzódó felújítások kivitelezése | legalább 6 fő állandó, főállású munkatárs

Az aukcióra és az azt megelőző kiállításra szánt műveket a felhívás közzététele után folyamatosan fogadjuk a FUGA-ban, nyitvatartási időben, illetve előzetes egyeztetés után egyéni időpontban is. Az utolsó beérkezési határidő augusztus 26. hétfő. Az aukciós kiállításokat szeptember 5-én nyitjuk meg a ház minden termében, művészeti áganként rendezve. Az árverések október 2–6 között zajlanak, a művek számától függően 3–5 alkalommal. Minden művészeti ágról külön aukciós kiadvány készül nyomtatott és digitális formában.

A műveket kiállításra kész állapotban – paszpartuzva, keretezve, installálva – kérjük a helyszínre szállítani.

Kérjük, ha egyetért céljainkkal, támogassa a FUGA működését, további 10 évét azzal, hogy felajánlja értékesítésre egy-egy alkotását.

 

Születésnapi játék a FUGA-ban!

Az idén áprilisban 3000. rendezvényét lebonyolító FUGA Budapesti Építészeti Központ 2019. október 1-jén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A születésnapra változatos programsorozattal készülünk.

2019. július 18-án építészeti terv és makett kiállítással indítjuk az ünnepi rendezvények sorát. Ezzel egy időben nagyszabású könyvtombolát hirdetünk, melyre a jegyeket folyamatosan árusítjuk, egészen az október 7-i eredményhirdetésig.

2019 október 7-én, az Építészet Világnapján, a záróbulin derül ki, hogy kik a FUGA által összeállított értékes könyvcsomagok szerencsés nyertesei!

Ám ezzel még nem ér véget a Móka! Egy héttel később, 2019. 10. 11-én, pénteken 16.00 órától a Tombola Afterpartyn csereberélgethetik a félresikerült nyereményeket…

A csomagokba kerülő könyvek forrásai: a Hap Galéria, az N&n galéria és a FUGA Vargha Mihály könyvesbolt. Kisorsolunk továbbá otthoni könyvespolcainkon található másodpéldányokat és egyéb kiadók felajánlásait is.

Kedves játszótársaink!

Bizonyára az Önök könyvespolcain is lapulnak másodpéldányok…

Talán az Önök könyvespolcára is ráfér egy kis frissítés…

Nem kizárt, hogy Önök is kerülgetnek megunt, soha ki nem dobott folyóirathalmokat…

Ha így van, szeptember 20-ig köszönettel átvesszük felesleges példányaikat a FUGA-ban.

Az összesen mintegy 10.000.000. Ft értékben összeállított csomagokhoz az alábbi tombolajegyeket kínáljuk:

1.000,- forintos tombolajegy, melynek nyereménye 2–5.000,- forint értékű könyvcsomag. Minden második jegy nyer! A jegyek közül 50 darab továbbjut a 2.000,- forintos kategóriába!

2.000,- forintos tombolajegy, melynek nyereménye 5–10.000,- forint értékű könyvcsomag. Négyből három jegy nyer! A jegyek közül 25 darab továbbjut az 5.000,- forintos kategóriába!

5.000,- forintos tombolajegy, melynek nyereménye 25.000,- forint feletti értékű könyvcsomag. Tízből nyolc jegy nyer!

Ezen felül a helyszínen kisorsolunk tíz extra ajándékot: rendezvényeinkre szóló belépőjegyeket, illetve értékes folyóirat-előfizetéseket.

A megmaradt könyveket hátrányos helyzetű iskolák könyvtárainak ajánljuk fel.

Játsszanak velünk! Ne feledjék: eredményhirdetés az Építészet Világnapján, 2019 10 07-én, hétfőn 19.00 órakor!

Letölhető tartalom:

Aukció felkérés

Tombola felkérés


Létrehozás időpontja: 2019-06-04 15:05:47
Utolsó módosítás időpontja: 2019-06-04 15:11:46
Cimkék: fuga, 10, éves, 2019; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8930
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45341