KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A KÉK programjaiból

A DANUrB Duna Napok bemutatja: NyitniKÉK – Nyitott Kertek Esztergomban // Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje // Hamarosan elérhető a Csepel Művek – Nyitott gyárak hétvégéje programfüzete // Duna Napok // Duna Napok Ráckevén // Budapest vonalai – Bic

A DANUrB Duna Napok bemutatja: NyitniKÉK - Nyitott Kertek Esztergomban

 

A Duna nemzetközi napját június 29-én ünnepeljük, így ehhez az alkalomhoz több
város, több ország is csatlakozik különböző kulturális és sport programokkal. A DANUrB projekt keretében a KÉK vezetésével már harmadik éve rendezzük meg Esztergom és Párkány városában a Duna Napokat, amely idén egy különleges programmal, az esztergomi Nyitott Kertek ünnepével is gazdagszik. A NyitniKÉK - Nyitott Kertek Esztergomban a Budapest100 helyi adaptációjaként jött létre.

Járd végig velünk a NyitniKÉK hat mesélő helyszínét, és keresd a kapuk mögött rejlő történeteket!

Bővebben: https://www.facebook.com/events/2304193113131346/

Időpont: 2019.06.28.

Helyszín: Esztergom


CSEPEL MŰVEK - NYITOTT GYÁRAK HÉTVÉGÉJE

 

2019.06.29-30. - Csepel Művek

A KÉK szervezésében június utolsó hétvégéjén megnyílik Dél-Budapest ipari központja, a Csepel-sziget 200 hektáros gyártelepe az érdeklődők számára. Közel húsz üzem, ipari létesítmény, nemzetközi óriáscég és kisiparos műhely mutatja be a 20. század viharait túlélő és az elmúlt évtizedekben betelepült helyi tevékenységeket. A Művek eredeti profilját megtartó vállalkozások mellett a területen egyre több a szórakoztató- és kreatívipari szereplő, így a hétvége programjában szabadulószobára, szabadesés szimulátorra, szobrászműhely látogatásra és egy DJ képzésre is fel lehet iratkozni.

A két napos fesztivál a KÉK közismert Budapest100 projektjének jól bevált módszereit viszi tovább. A gyártelep ipari építészetét, ipartörténetét, a magán és közösségi emlékeket gyalogos séták, biciklis túrák és hangfelvételek rendezik témákba, amelyeket szakmai beszélgetések fejtenek tovább.


HAMAROSAN ELÉRHETŐ A CSEPEL MŰVEK - NYITOTT GYÁRAK HÉTVÉGÉJE PROGRAMFÜZETE

Június 21-től, ahol biztosan megtaláljátok:
- KÉK - Kortárs Építészeti Központ (1111, Bartók Béla út 10-12.)
- FUGA (1052, Petőfi Sándor utca 5.)
- Tourinform (1052, Sütő utca 2.)

Ezeken a helyeken kívül keressétek a programfüzetünket városszerte, illetve online a csepel.kek.org.hu oldalon. Addig is figyeljétek a Csepel Művek - Nyitott Gyárak Hétvégéje eseményt a facebookon a legfrissebb információkért.


DUNA NAPOK - DNI DUNAJA 2019

2019.06.28-29. - Esztergom/Párkány

2019. június 28 -29, a hétvége, amikor újra megrendezésre kerül Esztergomban és Párkányban a nemzetközi Duna napok kulturális fesztivál.
A két napon családi és gyerekprogramokkal, koncertekkel, vízi bemutatókkal és városi sétával várjuk az érdeklődőket. Pénteken Esztergomban a szigetcsúcson, szombaton pedig Párkányban a Mária Valéria híd melletti csónakházban.


SZIGETZUGI DUNA NAPOK RÁCKEVÉN, SZIGETBECSÉN ÉS SZIGETÚJFALUN

2019.06.28-30. Ráckeve, Szigetbecse, Szigetújfalu

Június 29-én - a nemzetközi Duna napon - minden Duna menti országban változatos eseményekkel ünneplik a világ „legnemzetközibb” folyójának évfordulóját. Ez alól nem kivétel Ráckeve, Szigetbecse és Szigetújfalu sem, melyek helyszínéül szolgálnak a Szigetzugi Duna Napoknak nem csak 29-én, hanem egész hétvégén.
A háromnapos kulturális fesztiválon zajló programok között lesznek előadások, játékok, kiállítás, koncertek, családi programok és még megannyi esemény, melyek középpontjában a folyó, a Duna áll.
Tarts velünk, ünnepeljük együtt a Dunát és találkozzunk a Szigetzugi Duna Napokon 2019. június 28 és 30. között!


BUDAPEST VONALAI - BICIKLIS VÁROSI SÉTA - BAM!2019

2019.06.22. 10:00

Minden város szerkezetének vannak különös ismertetőjelei, és ebben Budapest sem kivétel. A természet általi adottságok ugyanúgy formálták városunk, mint a várostervezők a 19. században, de sok helyen a történelmi struktúrák is visszaköszönnek a mai napig. Urbanisztikai léptéket nehéz helyben átlátni, de kétkeréken könnyen megismerhetők azok a különböző lineáris rendszerek, amelyek felismerhetővé teszik fővárosunkat akármilyen térképen. A Bringázz a Munkába! kampányhoz csatlakozva városi biciklis túrán fedezhetjük fel Budapest városépítészeti jellegzetességeit a KÉK – Kortárs Építészeti Központ vezetésével.

Regisztráció: http://varosisetak.kek.org.hu/portfolio/budapest-vonalai/


33,3 M² - CALL FOR CURATORIAL PROJECTS

Deadline for submission: 31 July 2019, midnight

The Hungarian Contemporary Architecture Centre - KÉK is launching a call for curatorial projects delivered by young architects and curators and exhibited at KÉK project space by the end of November 2019.

The program provides the opportunity to showcase 1 project per season, the present call aims to select to curator of the 2019 exhibition.

Details and application: www.33m2.kek.org.hu


 


Létrehozás időpontja: 2019-06-24 11:32:16
Utolsó módosítás időpontja: 2019-06-24 11:36:19
Cimkék: kék, programok, nyár, 2019; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9241
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45370