KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Sikafloor padlók a raktározás és logisztika területein

Az ügyfelek igényeit és elvárásait, a változó követelményeket és a szabályozási környezetet figyelem előtt tartva a Sika nagy hangsúlyt fektet a különböző felhasználási területek padlóbevonatainak fejlesztésére. A Sika padlóbevonati megoldásai megfelelnek az építési és a felújítási munkálatok legújabb tartóssági, terhelhetőségi, fenntarthatósági, károsanyag kibocsátási, esztétikai elvárásainak és szabványainak egyaránt.

Ellenálló, esztétikus és egyszerűen tisztítható bevonatok
A Sikafloor megoldások különböző megjelenésű bevonatokat és burkolatokat kínálnak, melyek különböző rétegvastagságokban és felület textúrákkal kerülhetnek beépítésre. A padlók lehetnek felületileg zártak, pórusmentesek, páraáteresztőek, strukturáltak, csúszásmentesítettek, dilatáltak, de akár dilatáció mentesek is, ezek mellett pedig kiváló vegyi ellenálló képességgel rendelkeznek. A feladatnak megfelelő tulajdonságok teszik a padlóbevonatot az adott elvárású környezetben higiénikussá, könnyen tisztíthatóvá, emellett keménnyé és igen tartóssá is.

Raktári és logisztikai területek:
Bármilyen áru gyors és időben történő előállítása, raktározása, forgalmazása és szállítása elengedhetetlen a hatékony gazdasági működéshez. Az áruk kezelésére, gyűjtésére, tárolására kialakított raktárak, ideiglenes tárolók - melyek sokszor különböző funkciókkal is rendelkeznek - padozatait, padlóbevonatait a folyamatok adta követelményeknek megfelelően kell megtervezni. Elengedhetetlen, hogy megfelelő teherbírású legyen a padlórendszer, ezért figyelembe kell venni az adott terület működési folyamatait és az elvárt teljesítmény követelményeket. Ide tartoznak:

  •  a mechanikai behatással
  • a koptatással
  • a hőterheléssel
  • a vegyszerekkel szembeni ellenálló képesség
  • a könnyű tisztíthatóság és
  • a porképződés megakadályozása

A raktárakban és logisztikai területeken a mindennapi munka magába foglalja a villástargoncák vagy rakodó gépek forgalma okozta nagy terhelést, a raklapok és dobozok padlón való csúsztatását és bizonyos árutípusok adott hőmérsékleten történő tárolását.

 

A Sikafloor padlóburkolatok tartós megoldásokat biztosítanak a hideg raktárakban rendkívüli mechanikai, kémiai és hőmérsékleti hatások esetén is.

Tartós, erős, kopásálló:
A beton aljzatok hatékony adalékszerek (pl. Sika ViscoCrete) alkalmazásával készülhetnek hozzájárulva a padozat teljesítőképességének biztosításához. A Sika víztartalom csökkentő, kötésgyorsító és tömítő adalékszerei ugyancsak szerves részét képezik az ipari padlóépítés napi gyakorlatának.

A Sikafloor QuartzTop, illetve SynTop száraz koptatóréteg gépi simítással a friss, még képlékeny konzisztenciájú betonok felületébe dolgozva biztosíthatnak integrált felületi erősítést, rendkívül kopásálló felületet a padozaton.

Hogyan lehet gyorsabban?

Bevonatkészítés esetén nem minden esetben van lehetőség a normál száradási folyamatok által megkövetelt technológiai idők betartására. Ez esetben kerülhet alkalmazásra a  Sika EpoCem technológia, mely alkalmazható  új, friss vagy már elkészült, illetve magasabb nedvességtartalmú betonfelületeken is ideiglenes nedvességzáró burkolatként lényegesen lerövidítve a várakozási időt a párazáró viselkedésű műgyanta bevonatok és burkolatok felhordásáig.

Az EpoCem technológiával a bevonatkészítés meggyorsítása mellett sem képződnek a képen látható légbuborékok

Hatékony felújítás egy hétvége alatt
A cementkötésű SikaScreed esztrichek és a Sikafloor® Level ipari felhasználásra szánt aljzatkiegyenlítők sima és egyenletes, nagy teherbírású felületet hivatottak biztosítani. A páraáteresztő és gyorsan kötő esztrichek és felület kiegyenlítők rendkívül gazdaságosak, kiváló alapot adnak a gyors felújításokhoz.


PDF megtekintéséhez / letöltéséhez kattintson ide!


Javasolt rendszerek raktározási és logisztikai területeken
Sikafloor QuartzTop és SynTop kéregerősítők
SikaScreed HardTop-60 habarcspadló
Sikafloor MultiDur WS-10 vékony bevonati rendszer
Sikafloor MultiDur ES-14 bevonati rendszer
Sikafloor MultiFlex PS-26 rugalmas vastagbevonati rendszer

Tudjon meg többet a Sikafloor bevonatok és burkolatrendszerek előnyeiről kiadványunk segítségével:


PDF megtekintéséhez / letöltéséhez kattintson ide!


Létrehozás időpontja: 2019-07-12 07:03:02
Utolsó módosítás időpontja: 2019-07-12 07:23:27
Cimkék: sika, epocem, padló, sikafloor; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 8036
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45398