KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Élhető örökség – Népi építészeti konferencia

Örökségvédelmünk egyik legnagyobb és legösszetettebb területe a népi építészet. Milyen népi építészeti kincs van a birtokunkban? Hogyan óvhatjuk meg? Hogyan áll a népi építészeti örökség kutatása?

A Teleki László Alapítvány Élhető örökség – Népi építészeti konferencia címmel szimpóziumot rendez.

A konferencia egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar kultúrát komplexitásában jellemző népi építészeti emlékekre és a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvására, megőrzésére és fenntartásának fontosságára. A szakmai program helyzetképet mutat a falvak építészeti karakterét meghatározó népi épületek kutatásáról, a szakmai ismeretek egyetemi szintű oktatásba integrálásának módszertanáról, a történeti értékek megőrzésének jó gyakorlatáról. Az ünnepi ülésen átadjuk a Vargha László-díjat, amelyet a népi építészeti értékek gondozásának elismerésére hoztunk létre.

 

Időpont: 2020. február 14., 8:30

Helyszín: Teleki László Alapítvány

1067 Budapest, Eötvös utca 24. I. emelet előadóterem

 

A konferencia részletes programját a mellékelt dokumentumban találja.

 

A Teleki László Alapítvány 2019 óta felel az évi másfél milliárd forintból működő Népi Építészeti Program megvalósításáért. A programról további információt a http://www.telekialapitvany.hu/nepi-epiteszeti-program/ oldalon talál.

 

Szeretettel várjuk a konferencián. Ha bármilyen kérdése, kérése adódik, kérjük, forduljon bizalommal Wekerle Szabolcshoz a +36205833259-es telefonszámon vagy a wekerle.szabolcs@gmail.com e-mail címen.

 

Üdvözlettel,

Teleki László Alapítvány

www.telekialapitvany.hu

www.facebook.com/telekialapitvany

 

Letölthető tartalmak:

Regisztrációs lap

Program


Létrehozás időpontja: 2020-02-06 16:34:43
Utolsó módosítás időpontja: 2020-02-06 16:37:45
Cimkék: népi, építészet, konferencia; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8288
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45867