KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tájékoztató az elmaradt vizsgákról, beszámolókról és tantermi kötelező továbbképzésekről – 2020.04.02.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően a MÉK a 2020. I. félévére vonatkozó beszámoló és jogosultsági vizsgákra, valamint a tantermi kötelező továbbképzésekre történő jelentkezéseket lezárta. Erről az áprilisi – májusi vizsgaidőpontokra és az elmaradt tantermi kötelező továbbképzésekre jelentkezőket e-mailen értesítettük. A további korlátozó intézkedések miatt jelenleg ezek megtartására még nem kerülhet sor, azonban minden elektronikus felületünkön közzé tettük az un. türelmi idő bevezetését.

A titkárok azon szakmagyakorlók esetében, akiknek az 5 éves továbbképzési időszaka vagy a beszámoló vizsga kötelezettsége a veszélyhelyzet kihirdetését követően és annak időtartama alatt jár le, eltekintenek a jogszabályokban foglalt szankciók alkalmazásától és a kötelezettségek teljesítésére 2020. december 31-ig adnak lehetőséget.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy azok esetében, akik 2020. március 11-ig bezárólag a jogszabályban előírt továbbképzési kötelezettségüket elmulasztották teljesíteni, fenti kedvezmény nem alkalmazható. Számukra az elérhető online kötelező és az online szakmai továbbképzéseket javasoljuk.

A beszámoló és jogosultsági vizsgák esetében, amint meg tudjuk nyitni a vizsgákra a jelentkezéseket, értesítést küldünk az érvényes jelentkezéssel rendelkezőknek a további teendőikről. A már befizetett vizsgadíj természetesen az új időpontra is érvényes lesz. Fontos, hogy az elmaradt vizsga helyetti új időpontra a jelentkezőnek nem kell majd új jelentkezést rögzítenie a rendszerben, ezt a MÉK fogja beállítani. Az új vizsgaidőpontok meghirdetésére a veszélyhelyzet visszavonását követően kerülhet sor, így az előbbi intézkedések a kialakult járványügyi helyzet hosszától és az érintett szakmagyakorlóink számától függ majd, kérjük szíves türelmüket!

A tanananyag frissítésére a kialakult helyzetre való tekintettel az elkövetkezendő időszakban kerül majd sor, így azt előzetesen nem tudjuk most a rendelkezésükre bocsájtani.

A tantermi kötelező továbbképzések esetében új időpontok meghirdetésére – a vidéki helyszínek esetében a területi kamarákkal történt egyeztetés mellett – szintén a veszélyhelyzet visszavonását követően kerülhet sor. Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy lehetőség van a kötelező továbbképzés online formában történő elvégzésére is (https://epitesztovabbkepzo.hu/index.php?m=tavoktatas). Tantermi kötelező továbbképzés esetében a már befizetett részvételi díj természetesen az új időpontra is érvényes lesz. Fontos, hogy az elmaradt képzés helyetti új időpontra a jelentkezőnek nem kell majd új jelentkezést rögzítenie a rendszerben, ezt a MÉK fogja beállítani.

Amennyiben feliratkozik a Magyar Építész Kamara heti e-mail hírlevelére, folyamatosan kap információkat a legfrissebb kamarai és szakmai hírekről, eseményekről: https://mek.hu/index.php?f=hirlevel#feliratkozas

Kiemelt híreinkről a MÉK facebook oldalán is értesülhet: https://www.facebook.com/magyarepiteszkamara/

Kérjük figyeljék honlapunkat, hírlevelünket és facebook oldalunkat a naprakész információk érdekében!

 

MÉK Titkárság


Létrehozás időpontja: 2020-04-02 08:25:28
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-02 08:28:51
Cimkék: elmaradt vizsga, beszámoló, tantermi, kötelező továbbképzés; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 9699
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45950