KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Graphisoft támogatja a tervezési távmunkát a vészhelyzet idején

Távmunkában az ARCHICAD felhasználók ingyen elérhetik a BIMcloud-t

A nemzetközi egészségügyi vészhelyzet ideje alatt is támogatni kívánja a szoftverhasználóit a Graphisoft SE., az ARCHICAD és a BIM (épületinformációs modellezés) alapú építőipari megoldások kifejlesztője. A vállalat felhőmegoldása, a BIMcloud, amely távmunkában is biztosítja az építészek, a tervezők és az építőipar más szereplői számára a folyamatosságot világszerte 60 napig ingyenesen hozzáférhető az ARCHICAD felhasználók számára. A hozzáférés a vállalat új webshopján keresztül érhető el.

A Graphisoft BIM tervező szoftvere, az ArchiCAD a legelterjedtebb a magyar építész szektorban, ezért a vállalat számára különösen fontos, hogy az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt segítsen felhasználóinak a gyors és zökkenőmentes távmunka átállásban. A BIMcloud az ARCHICAD-alapú csapatmunka felhő alapú támogatása, amely gyors, egyszerű használni, nemzetközi keretek között is megteremti a valós-idejű közös munka lehetőségét az építőipari projekt méretétől, a csapat helyszínétől és méretétől, valamint az internet sebességétől függetlenül. Nem igényel külön beruházást, könnyű telepíthetősége és skálázhatósága miatt a BIMcloud kiemelkedő eszköze a távoli együttműködésnek, különösen most, amikor számos tervező nem tud hozzáférni az irodai kapacitáshoz. A BIMcloud az iparág első és technológiailag legfejlettebb csapat-együttműködési megoldása egyedülálló szabadalmaztatott "Delta Server" technológiával.

A tömeges távmunkaigény kialakulása miatt döntött úgy a Graphisoft vezetősége, hogy segítséget nyújt szoftverfelhasználóink otthoni munkavégzésük kialakításához, és világszerte ingyenes, 60 napos vészhelyzeti hozzáférést kínál a BIMcloud Service szolgáltatásához. A megoldás korábban a vállalat nem minden piacán volt elérhető, de a hozzáférést kiszélesítették és elérhetővé tették a nemzetközi regionális adatközpontjaik hálózatán keresztül bármely felhasználójuknak.

Reicher Péter, a Graphisoft régiós vezetője elmondta: „A tervezői munkafolyamatok tömeges távmunka átállításának első napjaiban jelentősen megnőtt nálunk és partnereinknél a technikai megoldások iránti érdeklődés. Sokaknak segítettünk a Graphisoft vészhelyzeti megoldásaival. A piaci szereplők pedig most szereztek tapasztalatot arra, hogy a Graphisoft BIMcloud alapú informatikai rendszere zökkenőmentes távmunkavégzést tesz lehetővé.

A visszajelzések alapján a magyar ARCHIiCAD felhasználók 1-3 nap alatt állították át rendszerüket, ami arra utal, hogy az elmúlt években elindult egy jelentős informatikai fejlesztés a hazai tervező piaci szereplők között.”

 

A GRAPHISOFT SE-ről:

A magyar alapítású GRAPHISOFT az épületinformációs modellezés (BIM) első kifejlesztője és az iparág egyik vezető vállalata. A BIM technológiát lehetővé tévő ARCHICAD® terméket több mint 30 éve, 1984-ben fejlesztették ki Budapesten. A világ egyik első modell alapú építészeti tervezőszoftvereként forradalmasította az építészeti tervezést, és hamarosan az iparág követendő példája lett. Az ARCHICAD jelenleg is számos országban piacvezető. A GRAPHISOFT az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában, Mexikóban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Japánban, valamint Hong Kongban rendelkezik leányvállalattal, Pekingben és Szingapúrban kereskedelmi irodával, értékesítési hálózata a világ több mint 100 országára terjed ki. A GRAPHISOFT központja Budapesten van, a vállalat bevételeinek 98 százalékát magyar szellemi termékek exportjával éri el.

A budapesti központú GRAPHISOFTnál több mint 500 szakember dolgozik, hazánkban működik a teljes cégvezetés, ahol az egész cégcsoportra vonatkozó stratégiai döntéseket hozzák, és változatlanul itt végzik a cégcsoport teljes kutatás-fejlesztési tevékenységét. Az elmúlt évben 43 fős létszámbővítés történt.

A GRAPHISOFT a német Nemetschek Csoport tagja.

 

Budapest, 2020.04.03.


Létrehozás időpontja: 2020-04-03 20:51:21
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-03 20:52:12
Cimkék: graphisoft, támogatás, bim; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 7580
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45956