KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Építészet Háza Alapítvány - Felhívás

A MÉK a honlapján  teret igyekszik adni minden olyan külső kezdeményezésnek is, amely segíteni kíván a kamarai szakmagyakorlókon, a koronavírus járvány negatív hatásainak enyhítésében.  Ennek megfelelően az alábbiakban közzétesszük az Építészet Háza Alapítvány adakozásra buzdító felhívását.

FELHÍVÁS

Tisztelt Építész Kollégák!

Az ÉPÍTÉSZET HÁZA ALAPÍTVÁNYT két évtizede, 2000-ben hozták létre a Budapesti Építész Kamara elnökségi tagjai.
Az elmúlt időszakban kiemelten közhasznú szervezetként - az alapítói célnak megfelelően - döntően kulturális, műemlékvédelmi, nevelési-oktatási feladatokat végzett az alapítói tőkéből és az adományokból.
Többek között felújította az Ötpacsirta utcai székház egyes részeit (Könyvtár, Kós-terem, csillárok, kerti falikút és szobrok, stb.) Hozzájárult továbbá az Építészet Világnapja rendezvényeinek lebonyolításához, építészeti film készítéséhez, díjátadásokhoz, könyvkiadáshoz, fiatal építészek külföldi ösztöndíjához.
2020-ban nagyot változott hirtelen a világ. Számos építész cég és építész került rövid idő alatt hátrányos helyzetbe. Megsegítésükre az Alapítvány összefogást hirdet és adománygyűjtésbe kezd, hogy a hátrányos helyzetet részben kompenzálni tudja.
Az adományokból külön alapot képez, amely kizárólag a MÉK Cégnyilvántartásában szereplő cégek, illetve a MÉK Névjegyzékében szereplő tagok számára nyújt segítséget.
A támogatás elnyeréséhez egy maximum fél oldalas tájékoztatást kell írni arról, hogy miért kéri a cég, illetve a tag a támogatást. Ennek alapján fog dönteni a Kuratórium a támogatások mértékéről minden hónap utolsó napján.

A támogatás formája egyszeri és vissza nem térítendő.
Az Alapítvány a fentiek alapján kéri azon cégek és építészek segítségét és adományát, akik jónak és követendőnek tartják, hogy adományukkal támogassák e nemes célt.

Az Alapítvány – természetesen betartva a GDPR adat nyilvántartási előírásait – nyilvánosságra hozza az adományozók és az adományban részesülők névsorát, amennyiben azok hozzájárulásukat adják mindehhez.

Az adományokat az alábbi számlaszámra lehet küldeni:

Építészet Háza Alapítvány

UniCredit Bank 10918001-00000027-73930003

A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni:  ADOMÁNY 2020

Budapest, 2020. április 15.

Eltér István
a kuratórium elnöke
istvan.elter@t-online.hu

Kertész András
Tima Zoltán
Nagy Tamás
Vikár András
ifj. Farkasdy Zoltán

a kuratórium tagjai

 

Letölthető tartalom:

Felhívás


Létrehozás időpontja: 2020-04-23 21:24:39
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-23 21:32:20
Cimkék: éíptészet, haza, alapítvány; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 9431
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46000