KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Az életet adó víz - de csak ahol szükséges! Szigetelés Expo 2020

A szakemberek egyetértenek abban, hogy az épületeinket fenyegető külső hatások közül az egyik legagresszívabb és kártékonyabb lehet az egyébként az élet számára nélkülözhetetlen víz. Szükségünk van a vízre, de nem mindenhol. A tavalyi népszerű Padló Expo után a vízszigetelések legújabb innovációi kerülnek a fókuszba a Mapei által életre hívott szakmai kiállítássorozat második, rendhagyó formában megrendezésre kerülő eseményén, a Szigetelés Expon, október 6-án. Vízszigetelésről lesz szó, minden szinten!

Gyakori és természetes is, ha egy kivitelező talál egy technológiát, egy terméket, amely bevált, kézre áll, vannak azzal saját, jól működő referenciái, ahhoz a megoldáshoz a későbbiekben is szívesen nyúl. Ugyanakkor az építési segédanyagok területén is tapasztalható a gyártási technológia rohamos fejlődése, így akár a szigetelések területén is az innovációk olyan sora áll rendelkezésre, amelyet még a napi szinten ezzel foglalkozó szakembereknek sem mindig könnyű áttekinteni. Sőt, zavarba ejtő is lehet, ha egy-egy adott vízszigetelési problémára akár egyetlen gyártó, a Mapei is több, különböző megoldást kínál. Persze mindez nem véletlen.

Párhuzamos megoldások akár „rázós” helyekre

Az építkezések és ezzel a megoldandó pl. vízszigetelési feladatok csak látszólag egyformák. Különbözhetnek az építési körülmények, a környezeti behatások, vagy éppen a megrendelői igények, így akár egy azonos feladatra különböző technológia – lemezes, kent, öntapadó vagy szórt – lehet a megfelelő. Amíg a piacon a gyártóknak egy-egy szigetelendő területre általában egy-két megoldásuk van, addig a Mapei a „rázós” vagy egyszerűbb felületekre is több közül a kínálhatja leghatékonyabbat, a leginkább odavalót. Ehhez a cégnél ugyanis minden szükséges technológia és szaktudás rendelkezésre áll.

„Számos esetben találkozunk az egyébként műszakilag teljesen korrekt bitumenes lemez szigeteléssel olyan beruházásokon is, ahol a Mapei vízszigetelési innovációja, az öntapadó lemezek alkalmazásával gyorsítható, és költséghatékonyabbá is tehető a kivitelezés.” – mondta el Szautner Csaba, kereskedelmi vezető a rendezvény üzenetére utalva. - „Nem is beszélve az élőmunka igény csökkentésében komoly hozzáadott értéket kínáló, és még kevés helyen látható szórt vízszigetelésekről. Ezek előnyeivel és gyakorlati alkalmazásával is várjuk a kivitelezési hatékonyság iránt érdeklődőket.”

Nézzük a gyakorlatban: Szigetelés Expo 2020

A gyors és költséghatékony megoldások, mindezek a legkisebb munkaerő igénnyel – ezek a jellemző igények a mai beruházások jelentős részénél, és erre ad választ a vízszigetelés tekintetében a Mapei kezdeményezte első Szigetelés Expo.

Legyen szó csapadékvíz vagy talajvíz szigetelésről, lemezes vagy bevonatszigetelésekről, akár ezek kombinációjáról, minden vízszigetelési feladatra legalább egy, de inkább több alkalmazható lehetőséggel ismerkedhetnek meg az esemény látogatói.

Az egyes műszaki megoldásokkal, járatos rétegrendekkel kapcsolatosan a szervezők javaslatok sorával és megvalósult épületeken, referenciákon gyűjtött tapasztalatokkal készülnek, fókuszba helyezve azt, hogyan válasszuk ki az ideális technológiát az egyes vízszigetelési feladatokra.

A rendezvény különleges helyszíne a budapesti Villamosszigetelő és Műanyaggyár volt iparcsarnoka. Ennek oka, hogy a szakemberek itt nem csupán meghallgathatják a különböző vízszigetelések jellemzőit, de meg is tekinthetik hogyan működnek ezek a technológiák a gyakorlatban.

Tervezőknek és kivitelezőknek egyaránt tartogat érdekességeket, átfogó megoldásokat a forgószínpad-szerűen szervezett esemény. Szakmai előadásokra és szakmai bemutatókra egész nap 8.00 és 16.30 között 4 helyszínen, 4 témában ismétlődve kerül sor, így a résztvevők kisebb csoportokba szervezve tekinthetik meg azokat. Érdemes úgy tervezni, hogy az egész napot a rendezvényen töltjük, ahol a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között.

A rendezvény akkreditálása a Magyar Építész Kamaránál folyamatban van.

További információ, a nap teljes programja és a regisztráció elérhető a www.szigetelesexpo.hu weboldalon.


Létrehozás időpontja: 2020-08-10 18:06:32
Utolsó módosítás időpontja: 2020-08-10 18:09:06
Cimkék: mapei, szigetelés, expo, 2020, ; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 7924
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46147