KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Családi ház építése egyrétegű energia-hatékony falszerkezettel

Az Ytong ma már a pórusbeton szinonima kifejezéseként szerepel. A „fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. E mellett optimális nyomószilárdságú, A1‑es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazó anyag.

Kiváló hőszigetelő képességével - egy rétegben - egyedülálló a hazai falazóelem piacon. Emellett a CO2 kibocsájtás csökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovas építőanyaga. Egyedüliként rendelkezik „Környezetbarát Védjegy” tanúsítással, mely igazolja a vállalat környezettudatos elhivatottságát. A hazai független intézet szavatolja, hogy a termékek megfelelnek a meghatározott környezetvédelmi követelményeknek, a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás, a kész épület energiahatékonysága tekintetében.

Az Ytong termékek használatával egyrétegű energia hatékony, környezetbarát korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m2K) építünk úgy, hogy eközben nem generálunk

- esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével - páratechnikai problémákat sem.

A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan felméri az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál.  Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm elmevastagsággal. Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű energia hatékony falszerkezet növeli a beruházás értékét, hisz már idén megfelel a jövő évre tervezett szigorodó energetikai előírásoknak (U=0,19 W//m2K).

Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal, ami ebben a munkaerőhiányos időkben igen hasznos. Így, az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

 

Az Ytong pórusbeton elemek alapvetően homokból, mészből és vízből állnak, melyek 100%‑ig természetes alkotóelemek, ezért szinte kiapadhatatlanul a rendkelezésre állnak, továbbá ezek a falazóelemek teljes életciklusuk során sem jelentenek veszélyt az ökológiai egyensúlyra. Az Ytong falazóelemek alkalmazásánál nem szabadulnak fel mérgező, illetve gáznemű anyagok, a termék teljes mértékben újrahasznosítható.

A pórusos jó hőszigetelő képességű anyag és a nyomószilárdság látszatra ellentmondásos fogalmak, de az Ytong alapvetően teherhordó falszerkezet. Ez az optimális nyomószilárdság akár 2 szintes családi ház kivitelezésére is biztonságos megoldás. A lakókomfortunk szempontjából az év egészében, így a nyári időszakban egyaránt fontos, hogy a belső terek kellően védettek legyenek a nyári túlmelegedés ellen. Az Ytong hőtároló képessége ellenáll a nappali hő sokk hatásának, valamint éjszaka kellő mértékben visszahűti magát, így a belső tér hőmérséklete mindig közel azonos marad.

Bővebben: https://ytong.hu/epithetsz-ra


Létrehozás időpontja: 2020-10-19 09:52:58
Utolsó módosítás időpontja: 2020-10-19 13:25:15
Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 7665; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46246