KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Wienerberger Építészeti Nívódíj 2020

Új építésű ingatlanok, innovatív projektek és rekonstrukciós épületek kategóriákban választották meg 2020 Építészeti Nívódíjas épületeit a Wienerberger által kiírt építész pályázaton.

Az elismeréseket október 15-én, Budapesten adták át a győzteseknek.

A kiírás szerint 2016. és 2019. között átadott épületek vehettek részt a pályázaton, amit 3 különböző kategóriákban díjaztak:

  • Új építésű ingatlanok: debreceni családi ház tervezte Nagy Béla építész
    ( Mátészalka)
  • Innovatív projektek: Metrodom-Panoráma lakópark érdemelte ki, a Hajnal Építésziroda ( Hajnal Zsolt Ybl-díjas építész, Kendelényi Péter építész) tervezésében
  • Épület rekonstrukció: szentendrei található Ferences Gimnázium tervezete: Golda János, Híves Melinda, Mészáros Erzsébet

Az Újépítésű ingatlanok kategóriában a mátészalkai Nagy Béla által tervezett kapta az elismerést. Az ingatlan kapcsán a zsűri az egyszerűséget és a funkcionalitást emelte ki, a tökéletes területhasználat mellett hangsúlyozták a projekt során megvalósult erős ökonomikus szemléletet.

Az Innovatív projektek budapesti Metrodom-Panoráma lakópark érdemelte ki a díjat, a Hajnal Építésziroda tervezésében. A bírálóbizottság kiemelte, hogy a lakópark ikonikus zöld homlokzatával vonzza a tekintetet, míg műszaki, szakmai megoldásával olyan minőségi szintet képvisel, ami kiemelkedő és méltó példája lehet a jövő épületeinek.

Az Épület rekonstrukció kategória győztese a szentendrei Ferences gimnázium már 1950 óta működik a városban, az épület azonban egy ideje nem tudta megfelelően kiszolgálni a megnövekedett igényeket. Éppen ezért szükség volt egy új épületszárny kialakítására. A tervezett épületegyüttes így két belső udvar köré szerveződik. Az új, korszerű épületrész, amely többek között rendházi lakásokat, közösségi és kiszolgáló helyiségeket foglal magába olyan magas szinten valósult meg, hogy a rekonstrukciós díj kategóriájában első díjjal jutalmazta a zsűri.

A három kategória első helyezettjei mellett a zsűri még három okleveles elismerést is kiosztott. Ezek egy szentendrei lakóépület, Bársony István tervezésében, a pécsi református iskola, Kokas és Társa Tervező Kft. ( Kokas Ignác) tervezésében, és a Kaposvári Informatikai Képzőközpont az Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft.
( Ifj. Lőrinc Ferenc, Pap László építészek) tervezésében.

Részletesebb információ a pályázatokról ezen a linken elérhető.

Az épületekről készült nagyobb méretű képek az alábbi linken érhetőek el:

https://we.tl/t-paYPXYpmhJ

Ezeken a linkeken pedig megnézhetitek az első helyezettekről készült videókat:

 Új építés kategória: https://youtu.be/sjBBKbpm0RI

 Innovációs kategória: https://youtu.be/zLmVi_3_8mU

 Rekonstrukciós kategória: https://youtu.be/j_kC9QP1YK4

A Wienerbergerről:

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 európai országban, valamint Kínában, Indiában és az USA-ban van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 10 100 alkalmazottat foglalkoztat.

A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi termelés jelenleg hét gyárban zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már hétszáz fölötti.

 

forrás: https://www.wienerberger.hu/szolgaltatasok-es-szaktanacsadas/esemenyek-es-treningek/wienerberger-epiteszeti-nivodij-nyertesek-2020.html


Létrehozás időpontja: 2020-10-19 14:29:19
Utolsó módosítás időpontja: 2020-10-21 20:05:09
Cimkék: wienerberger, építészeti, nívódíj, 2020; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8240
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46248