KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Budapest Építészeti Nívódíja 2020 díjátadó

Budapest Napja alkalmából átadásra kerültek a Budapest Építészeti Nívódíja elismerések. Az eredetileg tervezett időpontban - 2020. november 16 -án 16.00 órától - azonban az időközben hatályba lépett korlátozó intézkedések miatt on-line megrendezésre került eseményt Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes nyitotta meg, köszöntőt mondott Erő Zoltán Budapest főépítésze és Csapó Balázs a Budapesti Építész Kamara elnöke.

Az esemény résztvevői ezt követően megismerkedhettek a pályaművekkel egy kisfilm keretében.

A Bírálóbizottság (Dorosz Dávid, Erő Zoltán, Bardóczi Sándor, Csapó Balázs, Soltész Noémi, Stempel Jan, Szabó Levente DLA, Zsuffa Zsolt DLA) értékelése szerint egy kiemelkedő építészeti minőségű alkotás részére Budapest Építészeti Nívódíja és négy magas építészeti minőségű alkotás részére Budapest Építészeti Nívódíja Dicséret elismerés adományozására tett javaslatot a főpolgármesternek, aki a javaslatot elfogadta. A Bizottság idén is azokat a kiemelkedő ötleteket, elképzeléseket díjazta, amelyek méltóak a város múltjához, meghatározzák a jelenét és követendő válaszokat adnak a jövő kihívásaira.

A beérkezett pályaművek mindegyike példa arra, hogy nagy számban jelennek meg Budapesten értékes, mintaértékű építészeti alkotások, amelyek nem csak egy-egy épület életre hívását vagy megújulását szolgálják, hanem formálják a városképet, és mindezek által ösztönzik a további magas színvonalú, innovatív beruházásokat. Ezek az épületek azt is bizonyítják, hogy tervezőik elhivatottan és kiemelkedő minőségben művelik szakmájukat, amivel megfelelnek Budapest Építészeti Nívódíja által meghatározott magas mércének.

A Budapest Építészeti Nívódíja 2020 elismerést megtestesítő plakettet nem csak a tervezők, hanem a megbízó is átveheti abból a célból, hogy az, a díjazott épületre is kikerülhessen. A tervezők ezen kívül díszoklevelet és pénzjutalmat vehetnek át.
A Dicséretben részesült pályázók díszoklevelet és pénzjutalmat kapnak.

BUDAPEST ÉPÍTÉSZETI NÍVÓDÍJA 2020

Vizafogó Óvoda - Budapest, XIII. ker. Vizafogó sétány 4.
Építész felelős tervező: Nagy Csaba, Pólus Károly
Megbízó: Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat


DICSÉRET

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Campus és Kreatív Innovációs Tudáspark fejlesztése, III. ütem - Budapest, XII. ker. Zugligeti út 9-25.
Építész felelős tervező: Csillag Katalin, Gunther Zsolt
Megbízó: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, Közép Európai Művészettörténeti Kutatóintézet - Budapest, XIII. ker. Szabolcs u. 33.
Építész felelős tervező: Vasáros Zsolt DLA
Megbízó: Városliget Zrt.

Ligeti-műteremvilla felújítása és átalakítása - Budapest, XIV. ker. Stefánia út 20.
Építész felelős tervező: Zombor Gábor DLA, Juhász Balázs
Megbízó: Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány

Havanna hetivásár - Budapest, XVIII. ker. Baross u.- Bartha Lajos u.
Építész felelős tervező: Keller Ferenc, Láris Barnabás
Megbízó: Budapest Főváros XVIII. ker Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata


A zárójelentés, méltatások, az épületbejárásokon készült fotók, valamint minden további információ (pl. korábbi évek díjazottjai) elérhető a Budapest Építészeti Nívódíja weboldalán.

GRATULÁLUNK!


A díjátadót követően Csapó Balázs bemutatta a Budapest Építészeti Nívódíja 2020 könyvet, amely a BÉK Titkárságán ingyenesen átvehető.


Létrehozás időpontja: 2020-11-17 11:34:58
Utolsó módosítás időpontja: 2020-11-23 00:11:26
Cimkék: bék, nívódíj, díj,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 11760
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46294