KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Folytatódik az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. „Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló” 2021/1. számú támogatási programot (ÉPÍTŐ-5.2021.5.) hirdet meg 2021. február 15-i kezdettel, melyhez 10.429.567.827 forintos keretösszegig biztosít forrást.

A kormány célkitűzése az építőipari ágazat fenntartható, modern technológián alapuló fejlődésének támogatása annak érdekében, hogy a hazai ipar meghatározó ágazata eleget tudjon tenni a növekvő volumenű megrendelői igényeknek.

A hazai kis- és középvállalkozások, továbbá 1-9 fő létszámú, főtevékenységként tervezési, egyéb mérnöki tevékenységet ellátó mikrovállalkozások versenyképesség-növekedését segíti, ha megfelelő forrásokkal rendelkeznek modern technológiák alkalmazásához, olyan eszközök beszerzéséhez, amelyekkel munkafolyamataik egyszerűsíthetőek, a termelési kapacitásaik pedig növelhetőek. Gyorsabb, jobban tervezhető építőipari kivitelezés az elvárás, amely egyértelműen hozzájárulhat a hatékony munkavégzéshez. A technológiai korszerűsítés támogatása az ágazat kapacitáshiányát is részben ellensúlyozni tudja, gyakorlatilag a munkaerő-kiváltás lehetőségét teremti meg. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, a versenyképességet és az erőforrás-hatékonyságot.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és jogelődje, a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2018. és 2019. években „Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló” támogatási programokat hirdetett meg összesen négy alkalommal. A 2018/1.; 2018/2.; 2019/1. és 2019/2 támogatási program keretében támogatási kérelmet benyújtott vállalkozások a 2021/1. program keretében is nyújthatnak be támogatási kérelmet a támogatáshalmozás szabályainak figyelembevételével.

A támogatásra 2021. február 15. 8:00 órától a rendelkezésre álló forrásösszegének másfélszeresét meghaladó támogatási igény beérkezéséig, de legkésőbb 2021. március 5. napjáig lehetséges benyújtani a támogatási kérelmeket a https://sso.fair.gov.hu/eif (a továbbiakban: EPTK) elektronikus pályázatkezelési felületen keresztül, regisztrációt követően. A benyújtáshoz szükséges nyilatkozat-minták a hír végén találhatóak és tölthetők le.

A programban magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, miko-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet a tájékoztatóban részletezett kritériumok alapján.

Az elektronikus úton benyújtandó támogatási kérelmekre adható vissza nem térítendő támogatás mértéke mikrovállalkozások esetén, legalább 8 millió forint, legfeljebb 50 millió forint; kis- és középvállalkozások esetén legalább 25 millió forint, legfeljebb 400 millió forint. A támogatás mértéke minden kedvezményezett esetén egyedileg, a benyújtott kérelem szakmai tartalmának értékelése kerül meghatározásra a Tájékoztatóban leírtak szerint.

A 2021/1. Támogatási program Tájékoztatója ITT, valamint a hír végén a Letölthető fájlok között érhető el.

Az EPTK elektronikus pályázatkezelési rendszerrel, illetve a támogatási kérelemmel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás az ÉPÍTŐ-5 Ügyfélszolgálatán érhető el.

Letölthető fájlok:

ÉPÍTŐ-5_Módosított_Tájékoztató_ÉMI_2021.01.28. (580 KB, PDF)

Tulajdonosi hozzajáruló nyilatkozat - ÉPITŐ-5 (MINTA) (30 KB, DOC)

Igazolás csekély összegű támogatásról - ÉPÍTŐ-5 (MINTA) (18 KB, DOCX)

Igazolás innovaciós támogatásról - ÉPÍTŐ-5 (MINTA) (15 KB, DOCX)

 

forrás: https://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/O0XID6.html


Létrehozás időpontja: 2021-01-21 15:32:38
Utolsó módosítás időpontja: 2021-02-02 15:58:20
Cimkék: építőipar, technológia, korszerűsítés, program, támogatás; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 12038
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46386