KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A gipszkarton is kilép a megszokott keretekből

Nem csupán a belső terekre korlátozódik a térkialakításnak az a sokszínűsége, amelyet a gipszkarton lapok változatos felhasználási lehetőségeikkel az építészek számára kínálnak. Egyre gyakrabban találkozhatunk gipszkartonnal az épületek külső felületén – homlokzatburkolatként, ereszdeszkaként vagy függesztett álmennyezetként.

A Siniat NIDA Hydro gipszkarton lap üvegszálas alapú bevonatának köszönhetőn rendkívül vízálló, magját pedig olyan szerekkel gazdagították, amelyek csökkentik a víz felszívódását, kiküszöbölik a penész képződését és növelik a tűzállóságát is. Ennek köszönhetőn a Siniat kültérben is használható NIDA Hydro lemez nedvszívó képessége 3% alatti. A termék emellett megfelelő mechanikai ellenálló-képességgel is rendelkezik (az időjárás szélsőséges hatásai, valamit ütés ellen), könnyen megmunkálható, kiválóan mérettartó, és teljesíti az EN 15283-1 szabvány követelményeit.

NIDA Hydro rendszer elemei
Ahhoz, hogy a NIDA Hydro gipszkarton lapból készült szerkezet eleget tegyen a műszaki megoldással szemben támasztott követelményeknek, a külső alkalmazásokhoz kifejlesztett további termékek beépítése elengedhetetlen. Ezek a NIDA Hydromix kész hézagológipsz, a rendszerhez tartozó üvegszálas szalag, a külső környezeti tényezőknek ellenálló profilok és szabvány szerinti fém tartozékok. (A választható profilok: standard NIDA profil (C2 osztály), NIDA Hydro C3 profil és NIDA Hydro C5 profil, speciális NIDA Hydro C4 lemezcsavar.)

NIDA HYDRO LEMEZ ALKALMAZÁSA  

NIDA Hydro lap, mint homlokzati réteg: A NIDA Hydro gipszkarton lap  profiljával és tartozékaival megfelelő fogadószerkezetet képez az épület külső hőszigetelése alá, legyen szó ásványgyapotról vagy polisztirol. Felvihető rá a külső vakolat és más szerkezetek, pl. alumínium panelek is rögzíthetőek rajta.

NIDA Hydro lemez, mint ereszdeszkázat és külső függesztett álmennyezet: A NIDA Hydro lemezből készült ereszdeszkázat ill. függesztett álmennyezet külső vakolatot vagy homlokzati festékkel való festést igényel. A NIDA Hydro lemezhez rögzíthető a homlokzati ásványgyapot vagy polisztirol is, a Koelner gyártmányú megfelelő csavarok segítségével.

NIDA Hydro lap a cementkötésű lap alternatívája

NIDA Hydro lap kiváló alternatívája a cementkötésű lapoknak – súlya csak 10,8 kg/m2, ami megkönnyíti a szállítást és tárolást.

A lap nagyon alacsony vízfelvételi képessége révén minimális a lineáris tágulása, így elegendő a dilatáció 15 méterenkénti készítése, a cementkötésű lapok esetén erre 7 méterként szükség van.

A lemez vágása és hézagolása azonos módon történik, mint hagyományos g-k lapoknál, ami jelentősen megkönnyíti a szerelés folyamatát. Ez a cementkötésű lapokkal szemben előny, mivel azok megmunkálásához külön szerszámok szükségesek.

Sportcsarnoktól az úszó éttermen át a hotelig

A Siniat gipszkarton lapjainak egyik izgalmas felhasználása Wroclawban, a Tumski Hotel előtt kikötött bárka, szép kilátást biztosító étteremhajó funkcióval, ahogy többféle Siniat anyag is beépítésre került. A fedélzet vázszerkezetének hőszigetelését kívülről NIDA Hydro lapokkal borították. A beépítés során természetesen a rendszer működéséhez szüksége más elemeket is felhasználták (NIDA Hydro C3 / C5 speciális profilok, Hydromix hézagológipsz, NIDA Hydro C4 csavarok és egyéb tartozékok).

A bárka belső tereiben, a válaszfalak és függesztett álmennyezetek kialakítása során speciális NIDA Twarda (Kemény) gipsz-rost lapokat építették be.

A 2011-ben jelentősen átépített varsói Legia Stadionban a Siniat NIDA Hydro rendszerét a három nézőtér alsó részének burkolására során használták, míg a sopoti Sheraton Hotel e speciális rendszer a külső mennyezetek burkolata lett.


Létrehozás időpontja: 2017-01-04 12:08:11
Utolsó módosítás időpontja: 2017-01-04 12:11:01
Cimkék: Siniat; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 3621
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=43864

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat