KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Az üveg értelmezései az építészetben, materiális és immateriális tulajdonságai

Nemzetközi díjakat elnyert projekteket mutatnak be öt különböző országból érkező építészek Budapesten, november 23-án, az INGLASS, az üveg építészeti szerepének és előállításának szentelt, a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben megszervezett, konferencia keretén belül.

Az INGLASS egy nemzetközi expo-konferencia része, amit Varsóban és Bukarestben is megszerveztek az ABplusEvents professzionális rendezvényszervező által, amely Magyarország fővárosába hívja az európai építészet elitjét,a lenyűgöző projektek megvalósítóit, akik ez év folyamán felhívták magukra nemzetközi pályázatokkal, eredményeikkel a szakma és a média figyelmét.

Az INGLASS Budapest a korszerű üveg építészetet mutatja be, a helyes szakmai és gyakorlati példákat, továbbá díjazott projekteket, amelyek nyilvánvalóvá teszik az üveg használatának fontosságát, az üveg újjáértelmezését az építészet keretén belül és annak materiális és immateriális értékeit.

A konferencia programja 8 órányi előadást, bemutatót és üzleti hálózatépítést ölel fel, valamint inspirációval szolgál egy multikulturális környezetben, ahol több mint 100 építész vesz részt Magyarországról, Belgiumból, Németországból, Portugáliából, Olaszországból és Törökországból.

A november 23-i INGLASS Budapest konferencia Magyarország-szerte minden gyakorló építészhez szól.

A Magyar Építész Kamara (MÉK) tagjainak részvétele díjmentes, a résztvevők számára megítélt szakmai pontérték 2 pont, a konferencia része az akkreditált építészeti továbbképzési rendszernek. Az eseményre online lehet jelentkezni, a következő weboldalon.

Innovatív üveghasználati projekteket mutatnak be alkotóik.

Egy, az üveg felsőfokon való használatának példáját a kortárs építészetben, az INGLASS Budapest konferencia keretén belül a török építész Gokhan AVCIOGLU, a GAD Architecture iroda megalapítója, mutatja be. A több, mint kétszáz éves építészeti műemlék, egy óriási üveg szerkezet az Ortakoy Esma Sultan palota rekonstrukciója kapcsán. A számos nemzetközi díjjal kitüntetett Gokhan Avcioglu – köztük a 2015. European Property Awards – Ipari és Lakóingatlan fejlesztés Törökországban - Nemzetközi Ingatlan Díj; 2015. Green Good Design (Környezettudatos Tervezés); 2014. German Iconic Awards; 2013. & 2012. MIPIM AR Future Projects Awards; 2012 & 2011 Nemzetközi Építészeti Díj - The Chicago Athenaeum, 2011 World’s Best International Highrise Architecture (Nemzetközi Toronyház Építészet) - Nemzetközi Ingatlan Díj, kirendeltségei jelen vannak New York-ban, Bodrum-ban és Dubai-ban. Avcioglu tagja az Amerikai Építészek Szervezete (AIA) New York-i szervezetének, tagja a Brit Királyi Építészeti Intézetnek (RIBA) és a Török Építészeti Kamarának is. Építészirodáját háromszor jelölték az Aga Khan Építészeti Díjra, amely egy nemzetközi díj,amit háromévenként ítélnek oda olyan projekteknek,amelyek új kiválósági referencia-alapot teremtenek építészet, restaurálás vagy műemlékvédelem terén – 1998-ban, 2001-ben és 2004-ben.

Renaud CHEVALIER építész is az INGLASS konferencia egyik meghívottja, az Assar Architects, Belgium egyik legnagyobb építészeti irodájának rangidős partnere, aki 30 éves tapasztalattal rendelkezik, a brüsszeli “AGC Glass Technology & Innovation Center” és a “NATO New Headquarters” épületének tervezője.

Paulo J. S. Cruz Professzor,a portugáliai Miho-i Építőipari Műszaki Egyetem egykori rektora és jelenlegi professzora, előadást fog tartani “Hybridizing Glass Envelopes” címmel. 1987. óta végez kutatómunkát a speciális struktúrák terén. Kutatásának hangsúlypontja a strukturális üveg, áthidalja így a szakadékot építészet és szerkezetépítés között, elősegíti a komplex építészeti és szerkezeti alkalmazások megértését és felfedezi az üveg használatának új formáit. A CEN TC250nWG3 (a strukturális üveg európai kódja) portugál küldöttje és az Európai Strukturális Üveg Laboratóriumok Szövetségének alapító tagja. 1997-ben megalapította a Portugál Acélművek Egyesületét (Portuguese Steelwork Association).

Kiemelkedő előadóként vesz részt Prof. dr. Becker Gábor építész is, a BME Építészmérnöki Kar, Épületszerkezettani Tanszék vezetője, a Magyar Tudományos Akadémia Építészeti Tudományos Bizottságának elnöke, és az Építőipari Tudományos Egyesület társelnöke. Épületszerkezeti szakértőként Becker Gábor tanácsadóként részt vesz neves magyar építészmérnökök által készített magyar és külföldi befektetők számára készült projektjeiben.

Arch. Andrea MAFFEI, az Andrea Maffei Architects (Olaszország), alapító tagja bemutatja az INGLASS Budapest keretén belül a City Life area – “Allianz Tower” projektet, amely Olaszország egyik legnagyobb felhőkarcolója. A világhírű Arata Isozaki japán építészmérnök olaszországi projektjeinek irányítója, Andrea Maffei irányította a Palahockey of Turin (Torino) tervezését, óriási renoválási projektjét, amely a 2006-os téli olimpiára készült, most Palaisozaki néven ismert, és azzal a céllal tervezték, hogy az olimpia után koncertek, konferenciák és egyéb események megszervezésére használják.

Arch. Martin HAAS, PrincipalHaascookzemmrich STUDIO2050 (Germany), az “Unilever Headquarters” épületéről beszél a közönségnek. Nemrég a Haascookzemmrich Stúdió projektje a Guggenheim Helsinki pályázaton a döntőbe jutott, más öt projekttel egyetemben, amelyeket a 77 országból benyújtott 1.715 projektből választottak ki.

A Stúdió többek között a következő díjakat nyerte el: 2009 World Architecture Festival (Világ Építészeti Fesztivál), Irodaház Kategória; 2010 RIBA Nemzetközi díj, 2010 Green Good Design (Környezettudatos Tervezés); 2011 Mies van der Rohe Díj – Jelölés. Mr. Martin Haas a philadelphiai Pennsylvania Egyetem vendégtanára, számos építészeti pályázat zsűritagja és az építészeti tervezés kritikusaként szerepel európai és nyugat-amerikai egyetemeken. A DGNB (Német Fenntartható Építési Tanács) alapító tagja és 2013-tól alelnöke.

Hálózatépítés, üzlet és ihletforrás egy multikulturális környezetben

Az INGLASS konferenciák középpontjában az üveg alkalmazása áll az építészetben és ahelyes szakmai gyakorlat az európai építészetben.Az INGLASS része egy nemzetközi expo-konferencia sorozatnak az ABplusEvents szervezésében, amely 2010-ben vette kezdetét Kelet-Európában, a RIFF-el (tetők, szigetelések és homlokzatok témájával foglalkozó konferencia), a GIS-el (belsőépítészettel és lakberendezéssel foglalkozó konferencia) valamint a LAUD-dal (tájépítészet és várostervezés témájával foglalkozó konferencia) együtt.

Az ABplusEvents, szakmai rendezvény- és konferenciaszervező társaság, az építészeti-kereskedelmi bemutatók nemzeti hálózat koncepciónak egyik megalkotója. A közép- és kelet-európai piacon szerzett 18 éves tapasztalatunknak köszönhetően eseményeink a régió leghatásosabb üzleti hálózatépítési platformjai közé tartoznak, folyamatosan frissített információkkal, támogatjuk a szakemberek folyamatos képzését és a fiatal tehetségeket.

Egy fedél alá hozzuk a több mint száz gyakorló építészt és kivitelezőt Európából, Ázsiából és az Egyesült Államokból. Az ABplusEvents támogatja a projekteket, a sikert és amegfelelő szakmai gyakorlatot a tervezés és kivitelezés területein.

A nemzetközi INGLASS Budapest konferencia szervezésében fő partnereink: Sisecam Glass Flat és ACG Glass Europe.

Az INGLASS Budapest konferencia kapcsán további információkat, jelentkezéssel kapcsolatos részleteket és újdonságokat az esemény hivatalos honlapján lehet elérni:www.budapest.ieglass.eu

forrás: ABplusEvents


Létrehozás időpontja: 2015-11-04 14:21:22
Utolsó módosítás időpontja: 2015-11-04 14:24:12
Cimkék: INGLASS; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4587
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=43128