KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

CSALÁDI HÁZ MINTATERVEK, ÉPÍTÉSZETI ÖTLETPÁLYÁZAT - kiírás

NEMZETI MINTATERV KATALÓGUS 2020 CSALÁDI HÁZ MINTATERVEK ÉPÍTÉSZETI ÖTLETPÁLYÁZAT

Új fejezet nyílik Magyarország épített környezetének alakításában. A magyar építészeti hagyományok és településkép kreatív fejlesztésének érdekében, valamint a fiatal családok otthonteremtését lehetővé tevő Családi Otthonteremtési Kedvezmény és a Magyar Falu Program támogatására a Miniszterelnökség és háttérintézménye a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a magyar építész-társadalom teljes körű bevonásával elkészíti a Nemzeti Mintaterv Katalógust.
A korábbi mintatervek tapasztalatait felhasználva eljött az a pillanat, hogy mind gazdasági, technológiai, társadalmi és a településkép formálása kapcsán támasztott elvárásaink alapján, egy jelentős minőségi ugrással folytassuk a mintatervek megkezdett feladatát: Magyarország épített környezetének minőségi formálását.
E folyamatban kiemelt szerepe és felelőssége van a magyar építész társadalomnak, valamint építész hallgatóknak, hiszen a mintatervek célja nem csak az, hogy az épületekben leképezze a jelen kor technológiai és energetikai megoldásait – különösen a családi házakban -, hanem, hogy újabb 50 évre definiálja az ország és a települések arculatát úgy, hogy a magyar családok lakhatási feltételei is javuljanak.
Ezúton is bíztatunk minden építész kollégát és építész hallgatót, hogy ötleteivel, terveivel vegyen részt a mintatervek kidolgozásában, segítse elő Magyarország épített környezetének minőségi formálását!

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA

Lechner Nonprofit Kft.
CÍM: 1111 Budapest, Budafoki út 59. E/3. épület
POSTACÍM: 1507 Budapest, Pf.: 2.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT TÁRGYA

Az ötletpályázat tárgya összesen 150 darab olyan családi ház vázlattervének beszerzése 3 eltérő kategóriában, amelyek magas építészeti minőségük alapján alkalmasak arra, hogy Nemzeti Mintaterv Katalógusba kerülhessenek és követendő mintaként szolgáljanak az otthonteremtő családok számára.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT CÉLJA

Az ötletpályázat célja, hogy a magyar építész társadalom - beleértve az építész hallgatókat is - széleskörű bevonásával minden, Magyarország épített környezetének formálásával törődő építész elmondhassa a véleményét a jelen kor kihívásaira választ adó családi házról.
Folytatva a mintatervek 100 éves hazai hagyományát cél, hogy a beérkező pályaművek közül a legnívósabb terveket kiválasztva, majd azokat műszakilag egységesen feldolgozva 2020-ra előálljon egy, a vidék építészeti hagyományait tiszteletben tartó, ugyanakkor friss kortárs építészeti megoldásokban gazdag, jó minőségű, gazdaságos családi otthonokat kínáló szemléletformáló kortárs családi ház mintaterv katalógus.
E korlenyomat célja, hogy az igények széles körével rendelkező magyar családok megbízható segítséget kapjanak otthonaik megteremtéséhez.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT JELLEGE, FORMÁJA

Az eljárás fajtája: NYÍLT
Az eljárás formája: ÖTLETPÁLYÁZAT
Az eljárás jellege: TITKOS

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSA

 • a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.),
 • a tervpályázati eljárásokról szóló 310/2015. (X. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: 310/2015. (X. 28.) Korm. rendelet)
 • valamint a jelen ötletpályázati kiírás előírásai szerint történik.

 

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSÁNAK IDŐTÁBLÁZATA

 • Ötletpályázat kiírás közzétételének kezdete:  
  2019. április 18.
 • Kérdések beérkezésének, feltöltésének határideje
  2019. május 02.
 • Kérdésekre adott válaszok közzétételének határideje
  2019. május 16.
 • Pályaművek benyújtásának módosított határideje
  2019. július 31. 23:55
 • Pályázat eredményének kihirdetése
  2019. szeptember 20.

ÖTLETPÁLYÁZAT HONLAP

 https://oeny.e-epites.hu/oeny/tpalya/adatlap/nmtk


Létrehozás időpontja: 2019-04-18 11:50:22
Utolsó módosítás időpontja: 2019-05-20 14:46:48
Cimkék: építészeti, ötletpályázat, 2019, 2020, mintatervek, családi ház; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 3622
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=45245

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat