KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Elhunyt Városy Péter


Városy Péterrel az egykori Népstadion tervezőcsapatának utolsó építésze távozott.

Élete (1920-2018) a XX. század története volt. A trianoni országban volt gyermek, az első magyar Waldorf iskolában tanult, kétszer sebesült meg a háborúban, utána végezte el a Műegyetemet.

Tanársegéd volt, majd a szocialista nagyvállalati hőskorszak következett. A Dávid Károly műteremben töltött idő, a Dromosz koncipiálása maradandó szakmai élmény lett számára. A 60-as évekkel kezdődött a tervező irodák szellemi exportja: Szíriában készítette a raqqai kórház terveit ( Mányoky Lászlóval ). A Dél-pesti kórház pályázati sikere (Uhlárné Kalmár Anikóval) után nem tervezett. Szakmai szervezetek (ÉTE) munkájában és a KÖZTI vezetésében vett részt, ahol konfliktusok esetén is úriemberként állt a tervezők és terveik mellé.

A rendszerváltozás után a családjában teljesedett ki élete. Ő volt az, akihez mindenki fordulhatott, aki mindenre válaszolt és mindenről tudott, ami a világban történik. Sokat utazott, élete utolsó hónapjaiban is voltak új ötletei, céljai. Maradéktalan szellemi frissességben aludt el 2018. május 10-én délelőtt.

Az élet szeretetét, az emberek tiszteletét tanította meg nekünk.


Létrehozás időpontja: 2019-03-25 13:40:06
Utolsó módosítás időpontja: 2019-03-25 13:42:00
Cimkék: Városy, Péter, elhunyt, emlékezünk; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 984
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=45197

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat