KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Épületek energetikai, hőtechnikai teljesítménye és energetikai követelmények

Az épületek energiahatékonyságáról szóló Európai Uniós irányelvnek való megfelelés érdekében a hazai épületenergetikai rendeletek is fokozatosan változnak, szigorodnak. Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról és tanúsításáról, a követelményértékekről szóló hatályos rendeletek és módosítások között nem egyszerű eligazodni még a szakembereknek sem, nemhogy a témában általában kevésbé jártas építtetőknek.

Az épületek energetikai teljesítményét, energiamérlegét nagyon sok tényező befolyásolja: igen összetett, sokrétű szempontok függvénye, amelynek egyik fontos, igen jelentős jellemzője a hőenergia veszteség. Esettanulmányok és különféle mérések alapján elmondható, hogy az egyes épülettípusok esetében a hőenergia-veszteség közel hasonló arányban oszlik meg. A külső térelhatároló födém és a külső fal együttes részesedése a teljes hőveszteség 50-60%-át teszi ki, így belátható, hogy ezen felületszerkezetek jelentős befolyással vannak a teljes épület energetikai mutatóira. A nem megfelelően hőszigetelt tető- és falszerkezettel rendelkező épületnek nagyok a tényleges hőveszteségei, amelynek következményeként gyakori a párakicsapódás lehetősége, a nedves belső felületek kialakulása. Ezek a veszélyforrások, kockázati tényezők mindenképpen károsan befolyásolják az épületek rendeltetését, felhasználást, legyen szó akár emberi tartózkodásról, ipari termelésről, vagy éppen mezőgazdasági tevékenységről, mint az állattartás, terménytárolás, vagy élelmiszer-feldolgozás.

Szendvicspanel – ideális hőszigetelt tető és falburkolati megoldások

A kétoldali fémfegyverzettel és közöttük elhelyezkedő hőszigetelő maggal rendelkező, előregyártott szendvicspanelek kiváló megoldást nyújtanak a külső térelhatároló épületszerkezetek gyors, gazdaságos és műszakilag optimális kivitelezésére. A fejlett gyártástechnológia alapján, homogén magas minőségben előállított szendvicspanelek ötvözik a nagyszilárdságú és tartós acéllemezek, valamint a jó hőtechnikai jellemzőkkel és kis testsűrűséggel rendelkező kitöltő magok előnyeit. A szendvicspanelek ennek köszönhetően számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a magas teherbírás, melynek segítségével könnyedén lehet áthidalni nagy fesztávolságokat, vagy a kitűnő hőszigetelő képesség, amellyel könnyedén lehet teljesíteni a vonatkozó előírásokat. Továbbá fontos kiemelni a rendkívül gyors, időjárástól független szerelést, kivitelezést.

A panelek hőszigetelő magjaként a funkciótól és a vonatkozó előírásoktól és elvárásoktól függően különböző töltettípusok állnak rendelkezésre. Az egyes típusoknak mind-mind megvannak az előnyös, kedvező műszaki tulajdonságai. Míg egy habosított hőszigeteléssel rendelkező szendvicspanel jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik, addig egy kőzetgyapotos, vagy üveggyapotos töltetű panel a tűzállóság, vagy az akusztika területén mutat kiemelkedő teljesítményt.

Komplett csarnoképületek hőszigetelt szendvicspaneles burkolattal

Természetesen egy épület esetén nem csak a burkolati termékek minősége és műszaki jellemzői azok, amik meghatározzák a teljes csarnok energetikáját vagy egyéb paramétereit. A végső megoldásnál ugyanolyan súllyal szerepel a megfelelő vázszerkezet, vagy a rendszerbe illeszkedő kiegészítők, és legalább ugyanilyen, ha nem fontosabb a kivitelezés színvonala is, hiszen a legmagasabb minőséget képviselő termékek sem tudják ellátni szerepüket, ha a kivitelezés során azok nem rendeltetésszerűen kerülnek beépítésre.

A Metecno csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió m2 tető és falburkolatot állít elő. A Swedsteel-Metecno a csoport tagjaként könnyűszerkezetes acél építőipari termékeket és rendszereket kínál magas minőségben, széleskörű műszaki támogatással.


Létrehozás időpontja: 2015-10-02 15:56:51
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-02 15:56:51
Cimkék: Swedsteel, Metecno; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 4192
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=43058

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat