KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Hangszigetelés és hangelnyelés gipszkartonnal

Legyen szó kulturális vagy zenei központról, hotelről, kórházról vagy sportközpontról, a Siniat cég szárazépítési rendszerei mindenhová kínálnak megfelelő műszaki megoldást.

Színháztermek, koncert helyiségek, előadótermek és akár mozik esetében is fontos, hogy a választott szerkezet a legmagasabb akusztikai követelményeknek is eleget tegyen: a megfelelő akusztikus környezetet a hangelnyelés és a hangvisszaverődés együttes hatása jellemzi.

A Siniat széles választékából a NIDA SONIC termékcsalád tagjait kifejezetten akusztikai feladatok megoldására fejlesztették ki, amelyek többrétegű szerkezetükkel megfelelnek a legkülönbözőbb hangszigetelési követelményeknek.A két gipszkarton lapból vagy eltérő típusú rétegekből álló szerkezet esetén (pl. gipszkarton és tömör szerkezeti elemek) a közöttük kialakuló teret rugalmas szigetelő anyaggal töltik ki. Ezekkel a szárazépítési rendszerekkel olyan hangszigetelési paraméterek érhetőek el, ami például egy téglafal esetén csak a falvastagság növelésével megvalósítható. Gipszkarton rendszer esetén viszont ez kivitelezhető a lapok vastagságának,valamint a megfelelő fémprofilok és a kitöltőanyag (ásvány- vagy üveggyapot) kiválasztásával. A Siniat erre a célra fejlesztett, magas hangszigetelési igényeknek megfelelő gipszkarton lapjai és a perforált lapjai nemcsak a funkciónak, de a magas szintű esztétikai igényeknek is messzemenőkig megfelelnek.

A NIDA SONIC lapok hangelnyelési karakterisztikája egyezik az emberi hang intenzitásának frekvenciájával. Ezzel magyarázható, hogy a lapok ideálisan tompítják az emberi hangok által keltett zajt és csökkentik a hangvisszaverődést. A Siniatcég akusztikai igényekre fejlesztett lapjaiból készült burkolatok hangelnyelési szintjei a lapok fajtájától (melyek különböző hangelnyelési együtthatóval rendelkeznek), az alkalmazott kőzetgyapot burkolat vastagságától és a felfüggesztés magasságától függően változhatnak. Az esztétikai igényeknek is megfelelnek ezek az anyagok, mert a NIDA SONIC lapok perforálása a felhasználó igényének, és a helyiség akusztikai követelményei szerint változtathatóak.A perforáció tetszőleges geometriai mintázatba rendezhető és lehet akár szabályos kör alakú, akár változó nagyságú kör, rés alakú, négyzet formájú. A mintázat változatos, a lapok festhetőek és a lapok kétszínű textil fedőrétege eredeti vizuális effektusok elérését teszik lehetővé.

Gipszkarton a szállodában, több funkcióban
Számos példa mutatja, hogy a szokványos szárazépítési feladatokon túl, többre is lehet használni a Siniat gipszkarton termékeit. Sopot város központjában, a híres móló mellett készült el egy 189 szobás és több mint 4000 négyzetméteren fekvő konferencia- és wellness részleggel rendelkező szálloda, a Sheraton Hotel Sopot, Conference Center &Spa. Itt nemcsak a szokványos helyeken (pl. mennyezetnél) használtak Siniat gipszkartont, hanem olyan egyáltalán nem szokásos felületeken is, mint a konferencia- és báltermek hangelnyelő födémje (NIDA Sonic), awellness részleg (NIDA HYDRO), illetve az íves felületek kialakítása során is a Siniat gipszkarton lapjait építették be (NIDA FLEXI). Nemcsak Lengyelországban, de Európa számos országában, így Magyarországon is komoly elvárásokat támasztó projektekben alkalmazták a többek között a Siniat NIDA SONIC rendszerét.
Maga a NIDA SONIC termékcsalád széles választékot jelent falak és mennyezetek burkolására alkalmas perforált gipszlapokból. A kiemelt akusztikai feladatokat ellátó lapok nem különböznek a normál gipszkarton lapoktól: szerkezetük gipsz magból és ragasztott karton burkolatból épül fel, ám azokat a lap teljes vastagságában perforációkkal látták el, és a szokásostól eltérően, a hátoldalon speciális akusztikus textília található fehér vagy fekete színben.

Esztétikus szabályosság az Etex csoporttól
Más belsőépítészeti elemmel is kiválóan társíthatóak a NIDA SONIC lapokból készített fal- és mennyezetburkolatok, csak a fantázia szab határt a tervezésben és a megvalósításban. Az akusztikus elemek és a hagyományos gipszkarton burkolatok jól illeszthetőek és látványos felületek hozhatóak létre ezzel a kettősséggel. A NIDA SONIC nemcsak szép, de praktikus is, mert szerelése szinte azonos a hagyományos gipszkarton lapokéval, így gazdaságosan használható és egyszerűen a szokásos módon beépíthető. A szabványos szerelési elemek(profil, szerelvények, vakoló anyag tömege) a rendszer magas fokú alkalmazhatóságát teszik lehetővé: az MSZ-EN 14190 sz. szabvány követelményeinek is megfelelnek.
Új a márkankév, de régi a termék. A belga Etex csoport új szereplő ugyan a szárazépítési területén, de mivel aLafarge Csoport európai és dél-amerikai gipsz üzletágának felvásárlásával került ebbe a pozícióba, ezért a Siniat termékek minősége ismert és elismert. Széles a termékválaszték, amely minden általános szárazépítési igényt kiszolgál (gipszkartontól a fémprofilig, a fali- és mennyezeti tartozékoktól a ragasztó- és glettelő-gipszekig), éppen ezért kedveltek nemcsak a magán építkezéseken, de nagy projekteken, mert az alap gipszkartontóla hanggátláson keresztül a vizes és röntegen sugárzásos helyiségekig, számot területre van a választékban termék.

További információ: http://www.siniat.hu.com/hu-hu/tudaskozpont/epitsen-velunk/gipszkarton-nida-sonic


Létrehozás időpontja: 2016-12-14 12:34:53
Utolsó módosítás időpontja: 2016-12-14 12:39:01
Cimkék: Siniat; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 3711
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=43851

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat