KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

KERTTURIZMUS KONFERENCIA - WORLD-CAFE

A műemlékvédelem, az örökségvédelem és a turizmus kapcsolata már évtizedek óta nyilvánvaló tény, nem véletlen, hogy a 2018-as évet is ennek a témának szentelte az ICOMOS nemzetközi szervezete. Mindez összecseng a Magyar Kormány ez irányú célkitűzéseivel is.

Ma mind nemzetközi, mind hazai szinten egyre nagyobb hangsúlyt kap a történeti kertek és jelentős történeti, táji örökséggel rendelkező kastély-park együttesek turizmusban betöltött szerepe és annak tisztázása, hogy a mai turisztikai igények és az örökségvédelem hogyan találja meg a közös nevezőt.

A meghívottak hangsúlyozottan a turizmus területén dolgozó és döntést hozó szervezetek képviselői, a kert örökségben tevékenykedő tervező, kutató, oktató, valamint a kivitelezésben és fenntartásban, üzemeltetésben érintett szakemberek, a tulajdonosok és képviselőik, akiket közös gondolkodásra és munkára szólítunk meg.

A konferencia és world-cafe felvetéseinek és eredményeinek az összegzését ajánlásként megfogalmazva egy kiadványban készülünk közzé tenni.

2017. október 13. (péntek)

Konferencia-workshop

Helyszín: FUGA Budapest Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

Délelőtt gondolatfelvető előadások/ délután kerekasztal műhely (world-cafe metódussal)

2017. október 14. (szombat)

Egy napos kirándulás, útvonal: Budapest – Iszkaszentgyörgy – Fehérvárcsurgó - Budapest.

Tekintettel arra, hogy együttes munkára számítunk, így a résztvevők köre korlátozott. Szeptember 20-ig várjuk azok visszajelzését, akik el tudnak jönni, és feltétlenül részt kívánnak venni a közös gondolkodásban! 

A részletes programot hamarosan közzétesszük!

A részvételi díj: 2.000,- + 3.000,- Ft

Főszervező: Szikra Éva elnök / ICOMOS MNB - Kerttörténeti Szakbizottsága /

Herczeg Ágnes / Magyar Tájépítészek Szövetsége - Pagony Iroda /

A visszajelzéseket / név, cég, email cím, tel. szám/ kérjük az alábbi email címekre küldeni: herczegagnes@pagonyiroda, herczeg_agi@freemail.hu; és eva.szikra50@gmail.com

Kamarai továbbképzési pont igényelhető!


Létrehozás időpontja: 2017-09-13 14:15:15
Utolsó módosítás időpontja: 2017-09-13 14:19:56
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 535
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=44253