KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Kommunikáció és átláthatóság a SketchUp Pro 2015-tel

Világszerte egyre elterjedtebbé válik a BIM (Building Information Modelling) alkalmazása az építészeti és mérnöki tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cégek körében. A zavartalan kommunikáció és átláthatóság érdekében - az Épületinformációs modellezés elveit követve- a Trimble cég csapata a 2015-ös Pro verziót úgy alkotta meg, hogy alkalmazkodni tudjon az egyre növekvő elvárásoknak.

Ez a 64-bites változat nemcsak a program működését tette gyorsabbá, de a BIM elvét követő kommunikációs csatornának, az IFC (*.ifc) formátumoknak írását és olvasását is. A szoftverrel úgynevezett dinamikus komponensek hozhat létre, melyek túlmutatnak az egyszerű 3D-s geometrián. Olyan információkkal láthatja el modelljének minden elemét, amely tartalmazza az adott alkatrész tulajdonságait, méreteit, textúráját és hozzáadhat részletesebb leírást is. Ezek a kiegészítő információk vonatkozhatnak olyan tulajdonságokra is, mint a termék ára vagy tömege, de tartalmazhatnak olyan adatokat is, mint két tárgy egymáshoz viszonyított pozíciója a térben.

A 3D-s Raktáron (3D Warehouse) keresztül - mely minden SketchUp felhasználó számára díjmentesen elérhető - több ezer dinamikus komponenst tölthet be közvetlenül modelljébe. Ezeket a komponenseket utólag egyénileg átméretezheti, textúrázhatja illetve leírást is hozzáadhat. A modelljében megjelenített összes ilyen elemet a program lementi a modell könyvtárában, ahonnan könnyen elkészítheti saját katalógusát. Az így lementett modelleket bármikor újra felhasználhatja későbbi munkáihoz is.

A SketchUP-ra kifejlesztett BIMobject® alkalmazás tökéletes eszköz építészek és lelkes felhasználók számára, akik továbbfejlesztett és kibővített funkciókat keresnek. Ez az alkalmazás a leghatékonyabb a cég fejlesztései közül és olyan fícsöröket tartalmaz, mint a felhő alapú elérés, a közvetlen letöltés, termék információk frissülése vagy a verzió ellenőrzés. Továbbá magába foglalja BIMail®, hírek és a gyártók menüsor funkciókat is.

A BIMObject® felhő alapú katalógusában több száz gyártó több ezer terméke található meg. Mivel a BIMobject® portálon elérhető katalógus teljesen integráltan működik, így bármelyik SketchUP fájlt könnyedén megkeresheti közvetlenül a SketchUP programban anélkül, hogy ugrálnia kellene az ablakok között. A modellek között talál 2D-s raszterképeket, melyeket textúraként használhat, illetve olyan CAD szoftverrel megszerkesztett BIM Objektumokat, melyek a 3D-s látványon túl termékleírásokat is tartalmaznak az adott produktumról. Ha több információt szeretne tudni a termékről csak kijelöli és rákattint az info gombra.

A BIMObject  - a portálon keresztül- folyamatosan frissül és ez biztosítja, hogy mindig a legújabb verzió legyen elérhető illetve az új termék adatai közvetlenül frissüljenek a már letöltött fájlokban is. Ez az egyedülálló funkció teszi lehetővé, hogy a gyártók legújabb termékei mihamarabb elérhetővé és letölthetővé váljanak a tervezők számára. Az alkalmazás az építész és lakberendezéssel foglalkozó cégek számára is különleges megjelenést biztosít, hiszen termékeiket a menüsor Branded App ikonja alatt tehetik közzé. Egy egyszerű kattintással a felhasználó kiválaszthatja a keresett gyártót és böngészhet a gyártó saját felhőjébe feltöltött termékek között.

Ez a közvetlen marketing eszköz megkönnyíti a tervezők dolgát és elősegíti, hogy a kiválasztott termék a tervezés korai szakaszában kerüljön felhasználásra. Továbbá míg a felhasználó a SketchUp-on keresztül veheti fel a kapcsolatot a gyártóval, úgy a gyártó a BIMail® segítségével küldhet tájékoztatást termékeiről vagy újdonságairól.

A SketchUp Pro 2015 új képességeivel és integrált alkalmazásaival egyedülálló megoldást biztosít az építészek számára, hogy a terveikhez szükséges elemeket gyorsan és egyszerűen elérhessék, és azokat  könnyen és látványosan kommunikálhassák.


Létrehozás időpontja: 2015-10-29 16:01:10
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-30 09:10:28
Cimkék: SketchUp; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 4053
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=43115

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat