KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja

A látogatóközpontban, ahová ingyenes a belépés, többek között modern megoldásokkal szemléltetik a stadion történetét, és interaktív módon már most megtekinthető, hogy milyen lesz az új aréna. A látogatóközpontban 3D-t és virtuális valóságot használó technikákkal bárki kipróbálhatja és átélheti, hogy milyen akár 400 méteres magasságból megnézni a készülő létesítményt, de akár egy koncertszínpadon, képzeletbeli sztárrá változva is letekinthet a közönségre. A látogatókat egy olyan speciális 3D kép is várja, amelyen virtuálisan lehet átlépni a régi Népstadionból az új élményarénába. Aki a jelenleg is zajló építkezésre szeretne benézni, egy speciális optikán keresztül láthat be a kerítések mögé.

Az interaktív élményközpontban rendhagyó kiállításon mutatják be a névadó Puskás Ferenc pályafutásának néhány, a stadionhoz kötődő relikviáját: egy óriási futball-labdában berendezett „Puskás-szentélyben" megtekinthető a 7:1-es magyar–angolon cserélt angol csapatzászló 1954-ből vagy az ugyancsak a Puskás Intézet által kölcsönadott mez, amelyben a 25 év után hazatérő Puskás a Népstadionban játszott az 1981-es öregfiúkmeccsen. Az új Puskás Stadionban lesz állandó Puskás- és Aranycsapat-múzeum is, információink szerint a csaknem eredeti formában megőrzött, a lebontástól egyedüliként megkímélt Toronyépületben.

A Látogatóközpont a Papp László Budapest Sportaréna melletti épületben, csaknem 500 négyzetméteres alapterületen, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum felső szintjén várja látogatóit keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között.

Forrás és további információk:
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/labdarugas-megnyilt-a-puskas-ferenc-stadion-latogatokozpontja

Illusztráció: Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpont (Fotó: Szabó Miklós)

 


Létrehozás időpontja: 2018-08-21 17:49:00
Utolsó módosítás időpontja: 2018-08-21 17:51:33
Cimkék: Puskás Ferenc, stadion; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 1268
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=44838

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat