KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Magyar építészek a világ élvonalában - három díjazott Jekatyerinburgban

Magyar építészek a világ élvonalában
Hadid, Alvisi Kirimoto, Gutowski az első három díjazott Jekatyerinburgban

A Robert Gutowski Architects 3. helyezett Jekatyerinburgban a Szverdlovszki Építésügyi és Infrastruktúrafejlesztési Minisztérium által az Állami Akadémiai Filharmonikusok új koncerttermére kiírt nemzetközi tervpályázaton.

Az 1600 fős koncertterem és a 350 fő befogadására alkalmas kamaraterem akusztikai kialakítása az Arató Akusztikai Kft. és a dán Gade & Mortensen Akustik A/S közreműködésével készült. A Gutowski Robert építész által vezetett csapat pályázati tervében egy világszínvonalú hangversenyterem létrehozását célozta meg, mely pragmatikus épített és városi környezetével, pulzáló közösségi programjaival szervesen integrálódik a város kulturális életébe. Az alkotóközösség az elismerést a magyar építész- és mérnöktársadalom sikerének is tartja.
Az 1. díjat a brit Zaha Hadid Architects hozta el, mögötte a római székhelyű Alvisi Kirimoto végzett. A tervpályázat zsűrije az Építésügyi Minisztérium szakembereiből, építészekből, neves karmesterekből és a filharmonikus zenekar képviselőiből állt. Az eredményének kihirdetésével egyidejűleg a város vezetése jelezte, még nem döntötték el, hogy az első három helyezett tervei közül végül melyik terv valósulhat meg.

Budapest, 2018. szeptember 26.


Létrehozás időpontja: 2018-10-11 23:00:44
Utolsó módosítás időpontja: 2018-10-11 23:02:55
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 566
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=44937