KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Nem maradhat ki a megyei tervekből a bérlakásépítés

E hét végéig kell elkészülniük a megyéknek területfejlesztési programjuk társadalmasításra szánt változatával, illetve a megyei jogú városoknak hosszú távú településfejlesztési koncepciójuk megvalósítását szolgáló középtávú integrált településfejlesztési stratégiájukkal.

A területi tervezési folyamat eredményeként Magyarország megyei önkormányzatai és megyei jogú városai 2014 végére meg tudják majd határozni azokat a legfontosabb fejlesztési elképzeléseket, beruházásokat, melyeket uniós forrásból szeretnének megvalósítani az elkövetkező időszakban.

A várható fejlesztési projektet kiemelten érintik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot (TOP), amelynek célzott intézkedései között szerepel a foglalkoztatás bővítése és a munkaerő mobilitásának támogatása, a települési környezet fenntartható fejlesztése a környezetvédelem és az erőforrások hatékony felhasználásának érdekében, valamint a leromlott városrészek rehabilitációja.

Véleményünk szerint e célok megvalósítását szolgálhatja a nagyvárosokban egy olyan bérlakás-program kidolgozása és megvalósítása, amely az uniós és kiegészítő (EBI, MNB) források felhasználásával, nem terhelve az állami, önkormányzati költségvetést, jelentősen hozzájárulna a munkahelyteremtéshez, a munkaerő-mobilitáshoz, az infrastruktúra fejlesztéséhez és a szegénység elleni küzdelemhez is.

A megyék végleges területfejlesztési programjai a tervek szerint 2014. július végére, a MJV-k településfejlesztési stratégiái 2014. szeptember végére születnek meg.

Egy tavalyi kormányhatározat szerint (1831/2013. (XI.14.) a megyei programok indikatív forráskerete 450 Mrd forint, a megyei jogú városoké 220 Mrd forint, míg a várostérségek 298,08 Mrd forintra számíthatnak.

http://www.igylakunk.hu/hirek/item/355-nem-maradhat-ki-a-megyei-tervekbol-a-berlakasepites

 


Létrehozás időpontja: 2014-05-28 18:17:34
Utolsó módosítás időpontja: 2014-05-28 18:19:35

Megtekintések száma: 4442
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=42014