KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

SZAKMAI KIRÁNDULÁS 2015. május 16.

2015. májusában megrendezésre került, a már hagyományként is tekinthető, „Templomkörút”- ként emlegetett szakmai kirándulás Szatmári István vezetésével, a Területi Építész Kamara szervezésében Nyíregyháza – Máriapócs – Nyírbátor – Vaja - Baktalórántháza útvonalon.

A résztvevők a nyíregyházi INTERSPAR áruház parkolójában gyülekeztek. Majd megkezdték útjukat, hogy felfedezzék a Szabolcs megye csodálatos településein lévő templomokat és műemléki épületeket.

A kirándulás első megállója a Máriapócsi Görög katolikus kegytemplom, Zarándokház (tervező: Török Ferenc) és a Zarándok Központ (tervező: Salamin Ferenc) volt, melyet Kapin István igazgató, Szatmári István kamarai alelnök és Tóth József építészünk mutatott be.

A következő állomás a Nyírbátori Minorita templom és a nyírbátori „műemléki sétány” volt, Szatmári István és Nagy Tibor vezetésével.

Egy kellemes ebéd a Kakukk étteremben, majd újult erővel kipihenve következett egy séta a Nyírbátori Református templomhoz, melyet Nagy Tibor építészünk, Tárnok Ferenc és Szatmári István alelnökünk mutatott be. Azután séta a Nyírbátori Báthori várkastélyhoz és annak ebédlőpalotájához. A soron következő állomás Vajai Vay várkastély és a Református templom megtekintése volt. A kirándulás utolsó célpontja a Baktalórántházai Római Katolikus templom.

A résztvevők fáradtan, de annál nagyobb élménnyel utaztak vissza Nyíregyházára, várva a következő alkalmat, hogy Szabolcs megyénk rejtett kincseit újra felfedezhessék együtt, a már jól megszokott építész társakkal, kollégákkal és barátokkal.


Létrehozás időpontja: 2015-08-28 18:37:45
Utolsó módosítás időpontja: 2015-08-28 18:37:45
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 4099
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=42973

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat