KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

TERGO+ rögzítés: a biztonság láthatatlan formája

Az épí­tészeti koncepciók fejlődésével a homlokzatburkolati táblák, így a nagytáblás szálcement burkolatok ho­mogén, látszó rögzítések nélkü­li szerelésére egyre nagyobb igény mutatkozott. Korábban a mechanikai rej­tett rögzítés csak a 12 mm-es vastagságú Equitone lapok esetén volt megoldható, mára azonban többféle vastagságban is alkalmazható.

Ha a látszó felületi elemek nélküli rögzítésre volt igény, akkor a 8 mm-es vastagságban gyártott Tectiva burkolatok elhelyezésére szilikon bázi­sú sávos ragasztás vagy a poliuretán jöhetett szóba. A rejtett rögzítési igény esetén így a Tectiva rendszer alkalmazhatóságát is korlátozták a ragasztó­anyagok időjárási és tűzvédelmi határai.

Rugalmas homlokzati kiosztás rejtett rögzítéssel is

A szálcement lapok háttérfura­tainak elkészítése gyártó művi körülmények között a hatékonyabb, de le­hetőség van az előre le nem szabott homlokzati elemek kivitelezési helyszínén törté­nő furatolására is. Erre az e célra fejlesztett kézi marógép használata javasolt.

A dübelek elhelyezését követően a homlokzati lapok egy speciá­lis, a rendszer számára fejlesztett Fischer tartószerkezetre kerülnek. A függőleges profilokra kereszt­irányban elhelyezett pozicionáló sínek rögzülnek, amelyekre akaszthatók és finoman pozício­nálhatók a szálcement lapok.

A homlokzatburkolati elemek peremeken történő feltámasztá­sától eltérően a pontonkénti, a lap széleitől távolabb elhelyezett rög­zítési pontok megnövelik a lapok hajlítással szembeni ellenállását.

Az így kialakuló konzolos sta­tikai váz kisebb nyomatéki terhelést ad az elhelyezett lapok­nak, ezáltal a létrejött rendszer a látszó rögzítési megoldásokhoz hasonló nagy szabadságot nyújt az építészek számára a homlok­zati kiosztás tervezése közben.

Ragasztás, ha esik, ha fúj

Az Etex csoport belga szálcement gyára és a Fischerwerke GmbH - a Fischer dübelek gyártójának – együttműködésével piacra került a TERGO+ rejtett rögzítő rendszer, ami a költség­hatékony 8 mm-es Tectiva lapok esetén is alkalmaz­ható.

A rendszer lelkét az 5,5 mm mé­lyen a lap hátoldalában elhelye­zett Fischer dübelek adják. A dübelek elhelyezése a lapok gyá­ri vágását követően még a gyár­tóműben előre elkészített öblös háttérfuratokba történik. A fixáló gyűrű nyomatékra húzása közben a dübel kónuszára körkarmok szorulnak fel. A gyűrű egyben szorító alátét szerepét is betölti, biztosítva a szálcement lapok és a háttérszerkezet közötti tökéletes erőátadást.

A Tergo+ rög­zítő elemek használata esetén nem ütközünk a ragasztott rögzítések korlátaiba, hiszen időjárási körülményektől füg­getlenül szerelhető­ek. Továbbá a kiüríté­si, menekülési útvonalakon is magassági korlátok nélkül alkalmazható a süllyesztett háttérrögzítés - az ide vonatkozó szabályok betartásá­val. Az Equitone Linea, és Tectiva lapok így rejtett rögzítéssel sze­relhetők bármilyen külső körül­mény mellett.

A burkolati- és rögzítő rendszerrel kapcsolatos további információ:
www.equitone.hu,
www.equitone.com


Létrehozás időpontja: 2015-10-12 12:05:23
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-12 12:08:49
Cimkék: Equitone, Tectiva, Etex, Tergo; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 4631
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=43068

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat